Magazin Trčanje
UtrkePulska Xica u znaku djece i spektakularne Arene

Pulska Xica u znaku djece i spektakularne Arene

Četvrto noćno izdanje pulske Xice održano je proteklog vikenda. Čarolija Visualia Festivala trajala je cijelom trasom utrke. Sa startom ispred veličanstvene Arene i još ljepšim ciljem s ulaskom u Arenu, ovo je jednostavno najčarobnija utrka godine te nešto što morate isprobati jer se riječima ne može opisati.

U utrci na 5 kilometara prvi je u cilj ušao Matija Lisec s vremenom 17:35 min, drugo mjesto osvojio je Bojan Dodić s vremenom 18:22, a treću poziciju zauzeo je Daniel Nimac s vremenom 18:29. Isto na 5 kilometara, u ženskoj konkurenciji bila je najbrža Pia Bedene iz Slovenije s vremenom 20:22 minuta (u ukupnom poretku zauzevši 12. mjesto), a slijedile su je Ivana Grgurević s vremenom 22:05 zatim Lara Tomić s vremenom 22:13. U utrci na 10 km prvi je došao Dino Bošnjak pretrčavši stazu u vremenu 33:14, zatim ga je slijedio Zoran Žilić s vremenom 36:20 i Damjan Dabović s vremenom 37:57. Na 10 kilometara u kategoriji žena, prva trkačica je bila Mirjana Šimek Bilić otrčavši stazu u vremenu 39:09, slijedile su je Andrea Tuđa s vremenom od 42:30 i Nives Skube s vremenom 43:20.

Bila je ovo sasvim drugačija Xica također zbog navijačkog štiha koji se protezao cijelom stazom. Naime, naizmjenično su se izmjenjivali brojni navijači, stanovnici Pule, ali i glazbenici i zabavljači na 8 punktova koji su veselo bodrili trkačice i trkače.

Ovogodišnji novitet bila je dječja utrka u 3 kategorije. Nakon što se prošle godine pridružio GRAWE Hrvatska d.d. sa svojom akcijom PoKRENI, kada je osim 10 km u ponudi rekreativcima bila i mogućnost trčanja na duplo kraćoj dionici od 5 km, ove se godine priključio i partner dm s ciljem popularizacije trčanja od najmanjih nogu te su uvedene i dječje utrke u kategorijama za predškolarce i osnovnoškolce.

Ukupni dojam je upravo čarobna utrka za cijelu obitelj uz zabavni i veseli cilj u prekrasnoj Areni.

‘Želimo se zahvaliti svima koji su podržali organizaciju četvrte Xice te najavljujemo da ćemo sljedeće godine biti još bolji. U najavi je proširenje kategorija za sve osnovnoškolce te ćemo imati ponovno nagrađivanje po kategorijama i za starije uzraste trkača’, kazao je na kraju cijele priče direktor utrke Erik Lukšić.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top