Magazin Trčanje
UtrkeZa Mladena trčalo 500 ljudi, skupljeno više od 45 tisuća kuna!

Za Mladena trčalo 500 ljudi, skupljeno više od 45 tisuća kuna!

Petstotinjak trkača na Nasipu i izbrojeno više od 45 tisuća kuna, epilog je veličanstvene akcije kojom se u ponedjeljak popodne prikupljala novčana pomoć za Mladena Rusmira, 40-godišnjaka koji je već 19 godina u budnoj komi uzrokovanoj prometnom nesrećom. Inicijativa je potekla od Mladenovih teta koje su rekreativne trkačice, a velikog posla oko organizacije spremno su se prihvatili Atletski klub Žumberak i trčanje.hr. Uz asistenciju AK Maksimira i škola trčanja Trčaona i Omega, uz potporu velike većine ostalih zagrebačkih klubova, te Zagrebačkog atletskog saveza, utrka za Mladena nadmašila je očekivanja i najvećih optimista.

Energija na startu bila je nevjerojatna i već tada je bilo jasno da će se trkački humanitarni događaj pretvoriti u veliki spektakl. Trčali su stari i mladi, početnici i legende poput Drage Paripovića, super brzi i super spori trkači i nitko, ali baš nitko nije protestirao što na startnim brojevima nije bilo čipova. Ulasci u cilj snimali su se kamerom, pa tek u narednim danima možemo očekivati i službene rezultate. Jednostavno, ostvareno vrijeme bilo je posve nevažno, na Nasip se ljudi nisu došli utrkivati u onom izvornom smislu te riječi, nego lagano otrčati pet kilometara, usput uživajući u društvu i treningu.

Nakon utrke bilo je predivno vidjeti brojne rekreativce koji su se slikali s Mladenom i davali mu nevjerojatnu potporu. Ta energija, to je nešto teško opisivo riječima. Svoj ogroman doprinos dali su pritom Željko Mavrović i Boris Jokić, koji nisu propustili priliku družiti se s Mladenom i njegovom obitelji, usput i spremno pozirajući s ljudima koji su se željeli fotkati s njima. Zaista, bilo je predivno biti dijelom jedne takve akcije i svi koji su na bilo koji način pomogli – organizacijom, trčanjem, dodatnom uplatom ili lijepom riječi – mogu biti ponosni na učinjeno.

Na kraju, naglasimo da je prikupljeni novac, točno 45.054 kuna, dovoljan za kupnju Tobii komunikatora i kolica za vertikalizaciju.

Pobjednici? Silvija Šimunović i Ivan Gotal, na drugoj stepenici pobjedničkog postolja stajali su Ana Štefulj i Matija Grabovečki, a do trećeg mjesta dotrčali su Marija Lovrić i Drago Paripović.

Neven Miladin

Fotografije s utrke postavljene su na naš Fickr profil i mogu se besplatno skinuti u originalnoj veličini.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top