Magazin Trčanje
UtrkeTrčimo za Mladena, hitno mu je potrebna naša pomoć!

Trčimo za Mladena, hitno mu je potrebna naša pomoć!

Mladen Rusmir bio je mladić koji je završio srednju tehničku školu, spremao se za fakultet, kupio auto i imao djevojku, a onda je u svojoj 20. godini doživio prometnu nesreću i nakon 12 dana pao u komu. Nakon nekog vremena se probudio i od tada leži u budnoj komi. Sad već 19 godina. Ne miče se, ne govori, ponekad očima daje znakove da je prisutan i da primjećuje okolinu.

Na žalost, osim što se zdravstveno stanje nesretnog Mladena ne poboljšava, njegova obitelj ima problema i s financijama potrebnim za njegovu njegu. Naime, za Mladena se brine majka koja je u invalidskoj mirovini koja iznosi 2.200 kuna. Pomažu mu i tete Draženka i Nadica, koje su ušle u naš svijet trčanja, a otac mu je umro prije 10 godina. Financijska pomoć im je više nego potrebna. Prošle godine na kredit su kupili medicinski krevet koji su platili 25.000 kuna, ali trebaju mu i nova invalidska kolica za vertikalizaciju radi prevencije kontraktura i dekubitusa, te poboljšanja cirkulacije. Nažalost takva kolica ne odobrava HZZO. Kad se tome zbroje lijekovi, posebna prehrana, vitamini, higijenske potrepštine… jasno je u kakvoj se nevolji nalazi Mladenova obitelj.

S obzirom na veličinu trkačke zajednice u Hrvatskoj i toliko puta dokazano veliko srce rekreativaca, logičnim se pokazala ideja da se upravo rekreativnom utrkom pokuša skupiti nešto novca koji treba za Mladenovi njegu. Posla oko organizacije spremno su se prihvatili čelnici Atletskog kluba Žumberak.

‘Mi smo kao klub odlučili organizirati humanitarnu utrku koja će se održati 2. srpnja na Nasipu, sa startom ispred Boćarskog doma. Cedevita će osigurati 200 poklon paketa za prvih 200 trkača, nagrade za djecu i okrjepu u cilju. Podijelit ćemo medalje najuspješnijima u seniorskoj kategoriji i utrci djece, organizirati obradu podataka i druge potrebne detalje. Nećemo kupovati niti dijeliti majice, niti se izlagati financijskim troškovima koje bi korisnije bilo uplatiti za Mladena’, kazao nam je Boris Smičiklas, čelnik AK Žumberka.

Startnina za utrku iznosi 50 kuna i uplaćuje se izravno na Mladenov žiro račun. Sudionici utrke moći će uplatiti startninu i uoči starta, i to izravno članovima Mladenove obitelji koja će biti na Nasipu. Dakako, i oni koji tog ponedjeljka poslije podne radi obaveza neće moći doći na Nasip i trčati mogu dati svoj prilog. Raspis utrke je objavljen i na web stranicama magazina Trčanje, a žiro račun na koji možete uplatiti startninu je IBAN HR41 2360 0003 1150 8741 1; Opis plaćanja: utrka, vaše ime i prezime.

Dodatne informacije mogu se dobiti od Mladenovih teta – Draženke Pavlek (098/501853) i Nadije Sosić (098/9709243).

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top