Magazin Trčanje
UtrkeKenijci osvojili Banja Luku, Bojana Bjeljac druga

Kenijci osvojili Banja Luku, Bojana Bjeljac druga

Četvrti Banjalučki polumaraton okupio je u subotu rekordni broj sudionika. Na ukupno četiri utrke, što uključuje polumaratonsku duljinu, građansku utrku od 3 kilometra i dvije dječje utrke, prema službenoj statistici organizatora, sudjelovalo je više od 10 tisuća ljudi, a još toliko ih je bilo uz stazu. Samo polumaraton trčalo je više od 1.100 trkača iz 50 država (plus 500-tinjak ljudi koji su trčali štafetu), a u Fun Run utrci sudjelovalo je 3.500 rekreativaca. S obzirom na to nedvojbeno je da se utrka u gradu na Vrbasu prometnula u jednu od najvećih u regiji.

Pobjednici polumaratona su kenijski trkači Moses Kipruto Kibire i Kristin Mora Oigo, no dok su u muškoj konkurenciji sva tri mjesta na postolju zauzeli Kenijci, u ženskoj konkurenciji naša Bojana Bjeljac bila je druga, a na treću stepenicu popela se Teodora Simović iz Srbije. Bojana je ostvarila rezultat 1:15:21, samo desetak sekundi brže od suparnice koja je ciljem prošle iza nje. Četvrta je bila Matea Parlov, a peta domaća trkačica Lucia Kimani.

‘Bilo je neizvjesno do samog kraja, ali sam presretna. Mojem ocu jako puno znači da sam trčala ovdje, u svojoj Banja Luc. Gledao me iz kreveta jer je bolestan i svoje drugo mjesto posvećujem njemu. Nisam baš bila u treningu za polumaraton, ali sam dobro otrčala. Hvala mojem, najboljem, treneru što mi formu uvijek održi na visokoj razini’, prokomentirala nam je Bojana osvajanje drugog mjesta.

Pobjednik građanske Fun Run utrke je Ante Živković iz Dubrovnika koji je osvojio 250.000 mililitara piva. Drugo mjesto je pripalo Emiru Hasdoru, dok treće mjesto Nikoli Petroviću.

‘Plan u Banja Luci bio je trčati štafetu, no dvojica iz našeg tima su u posljednji tren odustali, pa je jedina mogućnost ostala trčati tako kratku stazu. S obzirom na to da u nedjelju trčim Borošu, nije dolazilo u obzir u subotu nastupiti na polumaratonu’, objasnio nam je svoj pomalo čudan odabir utrke Ante Živković.

Rezultati – polumaraton (M):

  1. Moses Kipruto Kibire (Ken) 1:06:18
  2. Benard Muinde Matheka (Ken) 1:07.33
  3. Stanley Kipruto (Ken) 1:08:41
  4. Luka Ljubič (Slo) 1:11:21
  5. Darko Živanović (Srb) 1:11:35

Rezultati – polumaraton (Ž):

  1. Kristin Mora Oigo (Ken) 1:12:53
  2. Bojana Bjeljac (Hrv) 1:15,21
  3. Teodora Simović (Srb) 1:15:35
  4. Matea Parlov (Hrv) 1:15:53
  5. Lucija Kimani (BiH) 1:20:55

Neven Miladin

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top