Magazin Trčanje
UtrkeGoran Grdenić i Bojana Bjeljac slavili na Varaždinskom polumaratonu

Goran Grdenić i Bojana Bjeljac slavili na Varaždinskom polumaratonu

U nedjelju je u Varaždinu održano 23. izdanje Varaždinskog polumaratona na kojem su slavili Goran Grdenić i Bojana Bjeljac. Premda je uoči starta pao prilično jak pljusak, na startu se ipak okupilo više od 370 polumaratonaca i gotovo 170 rekreativaca koji su trčali 5-kilometarsku stazu po prelijepom baroknom gradu.

Grdenić je 21 kilometar otrčao za točno sat vremena i 10 minuta, do drugog mjesta stigao je Zoran Žilić, a Igor Goričanec je bio treći. U ženskoj konkurenciji Bojana Bjeljac je istrčala odličnu utrku i s 1:15:46 osvojila prvo mjesto. Drugoplasirana Marija Vrajić ciljem je prošla u vremenu 1:20:28, dok je Jasmina Ilijaš stigla do trećeg mjesta sa samo dvije sekunde zaostataka za našom poznatom dugoprugašicom.

‘Jako sam se dobro osjećao na stazi. Od početka sam ostao sam u vodstvu, bez većih prijetnji konkurenata, pa sam trčao prilično mirno, u svom ritmu, i stigao do pobjede. Kiša koja je padala nije me previše smetala, uostalom, tijekom utrke i nije bila tako jaka. Sad mi slijedi Zagrebački maraton i utrka na 42 kilometra’, kazao nam je nakon utrke Grdenić, a Bojana Bjeljac, nova rekorderka Varaždinskog polumaratona čiji je rezultat za 16 sekundi bolji od Mađarice Ide Kovacs iz 2004. godine, naglasila:

‘Osjećala se sjajno. Nisam imala krizu ni u jednom trenutku, držala sam ujednačeni ritam skoro do kraja. Bilo mi je zima na startu jer je bio jak pljusak kad je počela trka, no ubrzo je sve bilo OK. Zadovoljna sam trkom i stazom. Hvala mom treneru koji me doveo do ovakvog rezultata i kolegi Damiru Mesecu koji je trčao sa mnom i pomogao mi sasvim slučajno. I da ponovim, ovo nije Starek koji je, svi znamo, kraći, ovo je točno izmjereni polumaraton i ja sam prezadovoljna tom činjenicom.

U utrci građana do uvjerljive pobjede je stigao Ivan Dračar. S 15:50 bio je točno pola minute brži od Antonija Klekovića te minutu i 15 sekundi brži od trećeplasiranog Sebastiana Hercega. U ženskoj konkurenciji slavila je Dorotea Santi ispred Paule Šimunčić i Valentine Županić.

‘Odlična utrka na super stazi. Volim ravne staze, a kiša mi je uvijek draža od velikih vručina’, kratko je prokomentirao pobjedu Dračar koji je u Varaždinu istrčao svoje najbolje vrijeme u karijeru na 5 kilometara.

Na kraju, najzadovoljniji su bili organizatori. Unatoč kišnom vremenu varaždinskim ulicama trčalo je puno trkača, Bojana Bjeljac je postavila novi rekord staze, a uzbuđenja pred ciljem bilo je i više od očekivanja.

‘Više smo nego zadovoljni s obzirom na vrijeme. Trkači su prepoznali ljepotu naše utrke i unatoč kiši odazvali se u velikom broju. Nismo se nadali ženskom rekordu, ali imali smo četiri odlične trkačice, novu rekorderku Bjeljac, Stepan koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu, Vrajić koja je trčala na Olimpijskim igrama, a između njih naša Ilijaš s fantastičnim rezultatom pa smo u klubu zadovoljni i u rezultatskom smislu’, komentirao je Goran Pongračić, predsjednik TK Marathon 95.

Rezultati 21 km (M):

 1. Goran GRDENIĆ (AK Velika Gorica) 1:10:00
 2. Zoran ŽILIĆ (AK Kvarner) 1:13:56
 3. Igor GORIČANEC (AK Varaždin) 1:14:33
 4. Dejan RADANAC (AK Sljeme) 1:14:40
 5. Ivan MALETIĆ (AK Žumberak) 1:14:48

Rezultati 21 km (Ž):

 1. Bojana BJELJAC (AK Dinamo-Zrinjevac) 1:15:46
 2. Marija VRAJIĆ (AK Maksimir) 1:20:28
 3. Jasmina ILIJAŠ (TK Marathon ’95) 1:20:30
 4. Nikolina STEPAN (AK Svetice) 1:23:36
 5. Tanja SAMARDŽIĆ (AK Moslavina u pokretu) 1:24:09

Rezultati 5 km (M):

 1. Ivan DRAČAR (AK Kvarner) 15:50
 2. Antonio KLEKOVIĆ (-) 16:20
 3. Sebastian HERCEG (AK Slatina) 17:05
 4. Danijel DUNKOVIĆ (AK Slatina) 17:13
 5. Goran GREGUREC (AK Koprivnica) 17:15

Rezultati 5 km (Ž):

 1. Doroteja SANTI (AK Slatina) 18:57
 2. Paula ŠIMUNČIĆ (AK Sloboda) 19:24
 3. Valentina ŽUPANIĆ (TK Marathon ’95) 19:27
 4. Simona JAMBROŠIĆ (AK Sloboda) 19:38
 5. Marija KOSI (BK Omega) 20:00

Kompletni rezultati polumaratonske trke mogu se pronaći na OVOM linku, a rezultati utrke građana na OVOM linku.

Neven Miladin
Foto TK Marathon 95

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top