Magazin Trčanje
UtrkeBojana, Matea i Nikolina spremne za veliku utrku u Londonu

Bojana, Matea i Nikolina spremne za veliku utrku u Londonu

London će od petka biti središte atletskog svijeta. Tamo će, naime, od 4. do 13. kolovoza biti održano Svjetsko prvenstvo u atletici na kojemu će nastupiti više od 2.000 natjecatelja iz 200-tinjak država. Među njima bit će i devet hrvatskih sportaša. Matea Matošević, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan sudjelovat će u maratonu, Ivan Horvat u skoku s motkom, Sara Kolak u disciplini bacanja koplja, Filip Mihaljević u bacanju diska, Sandra Perković i Stipe Žunić bacat će kuglu, a Ana Šimić natjecat će se u skoku u vis.

Naš maratonski trojac imat će tešku zadaću potvrditi kvalitetu među nekim od najboljih svjetskih maratonki. Medalja je, naravno, nedostižan cilj, no poboljšavanje osobnih rekorda sigurno je nešto čemu se možemo nadati. Uostalom i sve tri naše djevojke vrlo su pozitivne i motivirane, tvrde da su pripreme bile odlično organizirane i da su na njima ostvarile plan.

‘Najveći dio priprema odradila sam u Zagrebu, a završni na Rogli. Osobni rekordi na 3.000 i 5.000 metara na početku sezone su dobri pokazatelji i uz odrađene dužine nadam se dobroj utrci. Želja mi je istrčati osobni rekord, ali naravno tu će presuditi više faktora. Sretna sam što imam priliku nastupati na Svjetskom prvenstvu, dat ću sve od sebe, pa što bude’, kazala nam je Matea Matošević, a Bojana Bjeljac, koja od tri naše maratonke ima najbolji osobni rekord, naglasila: ‘Velika je čast nastupiti na tako velikom natjecanju, među najboljima. Moja očekivanja su skromna, ne mogu reći što konkretno očekujem jer rezultat na maratonu jako puno zavisi i od vremenskih uvjeta. Start maratona je u sredini dana, oko 14 sati, što je svakako otežavajuća okolnost. Pripreme su prošle odlično i po planu, a trema je naravno uvijek prisutna. Svima nam želim dobru utrku i puno sreće u najtežoj atletskoj disciplini – maratonu’.

Na kraju, i Nikolina Stepan dala nam je izjavu. Njezin problem s ozljedom dosta ju je unazadio s pripremama, no uvjerena je da je spremna za nastup u Londonu:

‘Nastup na Svjetskom prvenstvu san je svakog sportaša i jako se veselim utrci. Nakon što sam ispunila normu u travnju, zbog ozljede sam dulje vrijeme pauzirala i zapravo nisam niti znala da ću ući među tri trkačice koje idu u London. Čast mi je predstavljati Hrvatsku i bez obzira na to što sam se pripremala dosta kratko, dat ću sve od sebe i nadam se dobroj utrci’.

Ukupno je prijavljeno 96 maratonki za nastup u Londonu i to je druga disciplina po brojnosti odmah iza muškog maratona sa 108 prijavljenih. Ženski maraton na Svjetskom prvenstvu na rasporedu je u nedjelju, 6. kolovoza u 15 sati po hrvatskom vremenu. Nažalost, HTV 2 neće imati prijenos iz Londona u vrijeme održavanja maratona, baš kao ni Eurosport, no na službenoj stranici IAAF-a (www.iaaf.org) sigurno će biti tekstualni prijenos uživo (live score).

Najbolji rezultat karijere Najbolji rezultat u 2017.
Bojana Bjeljac 2:40:51 (Zagreb 2016) 2:41:12 (Ferara)
Matea Matošević 2:42:28 (Zagreb 2016)
Nikolina Stepan 2:43:58 (Linz 2017) 2:43:58 (Linz)

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top