Magazin Trčanje
Proljetni cenerUtrke[KOMENTAR] Zagrebački proljetni cener: Hvala!

[KOMENTAR] Zagrebački proljetni cener: Hvala!

Iza nas je prvo izdanje Zagrebačkog proljetnog cenera. Premda su meteorolozi najavili jako lijepo i toplo vrijeme, tek su djelomično pogodili. Temperatura je bila ugodnih 14 stupnjeva Celzijusa (barem je tako pokazivao display Hrvatskih voda na Nasipu), no trkače je neugodno iznenadio jak hladan vjetar koji je itekako otežavao i organizaciju utrke i trčanje. Usprkos svemu, svi šatori i ciljni luk Garmina ostali su na svojem mjestu, a koliko znamo, nijednog trkača – srećom – nije otpuhao vjetar niz Nasip.

Organizacijski, nama je to bila prva utrka koju smo pripremali posve samostalno. Imali smo veliku pomoć fantastične ekipe iz SightRuna, uigrani Sljemenaši bez i najmanje primjedbe odradili su svoj posao oko mjerenja vremena i dodatno pomogli u organizaciji utrke, bili su tu i Swibirovci, ekipa iz Hvarskog polumaratona i čitav niz ljudi koji su ‘potegnuli’ kad je bilo potrebno, pa smo svi zajedno nastojali biti što bolji domaćini. Koliko smo u tome uspjeli, procijenite sami, no mi smo zaista dali sve od sebe.

Kako smo i obećali, podijelili smo zaista velik broj nagrada rekreativcima, što kroz koncept ostvarenih rezultata, što putem tombole SightRuna. Premda smo najavili da će svako pedeseto mjesto biti ‘dobitno’, na kraju smo u konkurenciju za nagrade uključili samo trkače koji su istrčali cijelu stazu i taj broj podijelili s brojem nagrada. Takav koncept nastojat ćemo zadržati i iduće godine.

Ono što nas je zaista ugodno iznenadilo bio je odaziv trkača za humanitarku. Sakupljeno je na desetine kilograma hrane, i ‘škrabica’ s novcem je bila prilično popunjena, a volonterke iz udruge FB Humanitarci na kraju su imale problema kako sve kutije s hranom ubaciti u aute. Zaista je bio fantastičan osjećaj biti dijelom tako pozitivne inicijative i u ime humanitarne Udruge još jednom zahvaljujemo na donacijama. Sigurni smo da će uskoro sve prikupljeno otići u ruke onih kojima je najpotrebnije.

Na kraju, ako je bilo nekakvih propusta, sad se možemo samo ispričati za njih i nastojati ih ispraviti za godinu dana. Neke detalje u organizaciji ćemo sasvim sigurno promijeniti, primjerice podizanje startnih paketa kojih je ipak ostalo puno previše za podizanje tek sat, dva uoči starta utrke, no o tome ćete biti obaviješteni na vrijeme, krajem 2018. godine kad ćemo krenuti s prijavama za Drugi Zagrebački proljetni cener. Organizacijski, pripreme za ono što nas čeka iduće godine već su krenule.

Hvala vam na povjerenju, hvala vam na pohvalama, vidimo se ne nekoj drugoj utrci, a onda i 9. ožujka iduće godine na novom izdanju Zagrebačkog proljetnog cenera. Nadamo se s isto tako dobrom energijom trkača kakva je bila u subotu na Nasipu.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top