Magazin Trčanje
UtrkeZa tjedan dana otvaraju se prijave za 27. Zagrebački maraton

Za tjedan dana otvaraju se prijave za 27. Zagrebački maraton

Ovogodišnji Zagrebački maraton održat će se 14. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Organizator, Zagrebački atletski savez, će 8. ožujka otvoriti prijave za taj, po broju aktivnih sudionika, najmasovniji sportski događaj u Hrvatskoj.

U sklopu cjelokupne manifestacije održat će se tri utrke: maraton – 42,195 km, polumaraton – 21,098 km i utrka Utrka građana – 5 km. Dan prije, u subotu 13. listopada održat će se dječja utrka za dječje vrtiće i učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda.

Ovogodišnji Zagrebački maraton posebnu pozornost posvećuje, potiče i poziva žene da se uključe i u jednu od utrka Zagrebačkog maratona. U tom smislu imenovali smo četiri promotorice Zagrebačkog maratona, najbolje hrvatske dugoprugašice, maratonke, sudionice olimpijskih igara i svjetskih prvenstava u maratonu – Mariju Vrajić Trošić, Mateu Matošević Hačić, Bojanu Bjeljac i Nikolinu Stepan.

‘Prijave otvaramo 8. ožujka, na međunarodni Dan žena, kako bismo i na simbolički način pozvali što veći broj dama da se prijave za sudjelovanje u jednoj od utrka Zagrebačkog maratona. Osim simboličkog želimo i na materijalni način pogodovati našim trkačicama. Sve žene koje se prijave i uplate startninu za bilo koju utrku na dan 8. ožujka moći će to učiniti uz 50 posto popusta’, kazali su nam organizatori.

Cijena startnine za žene, 8. ožujka, za maraton i polumaraton iznosi 75 kuna ili 10 eura, a za utrku Zagrebačka petica (5 km) 25 kuna ili 3,5 eura.

‘Maratonci vole Zagrebački maraton između ostaloga zato što svi koji istrče maraton i polumaraton dobivaju unikatnu i svake godine posebno dizajniranu medalju na kojoj je reljefno prikazana neka od gradskih znamenitosti uz prigodne stihove o Zagrebu, nekog od zagrebačkih pjesnika. Ta prepoznatljiva i unikatna medalja postala je vrlo popularna među domaćim i stranim maratoncima tako da je pitanje prestiža imati je u svojoj sportskoj kolekciji. Uz medalju i niz sponzorskih poklona svaki sudionik sve tri utrke dobivaju i kvalitetnu sportske majicu s logom maratona i natpisom na leđima koji sadrži stihove o Zagrebu’.

Na cjelokupnom sportskom događanju organizatori očekuju preko 10.000 sudionika, a u utrci maratona i polumaratona oko 3.000 sudionika iz preko 40 zemalja svijeta. Prijave se mogu izvršiti putem službene web stranice utrke.

Za ovogodišnji maraton organizatori najavljuju niz novina i iznenađenja, između ostalih sudjelovanje poznatih osoba iz sportskog i javnoga života na utrci građana na 5 km, sudjelovanje kostimiranih zagrebačkih povijesnih osoba, organizirane navijačke grupe kao podrška duž trase, zajednički treninzi s promotoricama maratona na Savskom nasipu, Jarunu i Maksimiru, tombola za sudionike Zagrebačkog maratona, nagradne igre za besplatne startnine i još toga.

‘I ove godine ćemo imati  humanitarnu stranu Zagrebačkog maratona te ćemo u suradnji sa INSPIRO – Hrvatskom udrugom osoba s transplantiranim plućima organizirati treninge i pripremu osoba sa transplantiranim plućima da istrče utrku građana od 5 kilometara. Prije transplantacije trčanje je bio samo san. Zagrebački maraton će dio sredstava od startnina za maraton donirati udrugi INSPIRO’, dodali su organizatori naglašavajući da će se posebno organizirati zagrebački bendovi i KUD-ovi koji će duž staze na posebno određenim punktovima prezentirati svoju glazbu i bodriti maratonke i maratonce tijekom trčanja.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top