Magazin Trčanje
Proljetni cenerNe moraš biti prvi da bi osvojio vrijednu nagradu

Ne moraš biti prvi da bi osvojio vrijednu nagradu

Jeste li već zaokružili 10. ožujak u svom trkačkom kalendaru? Ako niste, evo nekoliko odličnih razloga da to napravite i prijavite se na prvu utrku u organizaciji magazina Trčanje. Prijave se zatvaraju 1. ožujka i nakon toga startni broj neće moći dobiti ni Usain Bolt ako kojim slučajem zakasni s prijavom

Prva utrka u organizaciji magazina Trčanje, Zagrebački proljetni cener, na rasporedu je 10. ožujka, a prijave su otvorene do 1. ožujka. Trčat ćemo na 5 i 10 kilometara na Savskom nasipu, a osim utrke pripremamo i veliki Expo sajam koji će okupiti neke od najvećih i najpoznatijih tvrtki vezanih uz trčanje i rekreaciju. No, postoji još nešto što će, nadamo se zadovoljiti ukus brojnih rekreativaca koji razmišljaju nastupiti na utrci.

Naime, osnovna ideja je da je Zagrebački proljetni cener okupi što veći broj rekreativaca koji će doći u priliku osvojiti neku od nagrada. Upravo zato nema novčanih nagrada za prva tri mjesta u obje trke, nego će pobjednici dobiti lijepe plakete i poklon pakete koje će pripremiti i napuniti sponzori. I sad se vjerojtno pitate kakve to ima veze s rekreativcima koji u pravilu ne dobivaju priliku stati na postolje. E pa ideja je slijedeća: Svaki pedeseti trkač koji prođe ciljem dobit će nagradu sponzora. Dakle, pedeseti, stoti, stopedeseti, dvjestoti, itd. S obzirom da je prilično teško namjestiti prolazak ciljem baš u određenom trenutku i, recimo, osvojiti baš 150. mjesto, tako vjerujemo da je zadovoljen Fair Play. Zato ćemo u dogovoru s mjeriteljima vremena iz Atletskog kluba Sljeme dogovoriti minimalni odmak objave rezultata. Na primjer, kad netko prođe ciljem neće moći odmah vidjeti svoj rezultat i osvojeno mjesto, nego tek za dvije minute. Nagrade? Bit će tu tenisica za trčanje, sportske opreme, poklon paketa s vitaminima i slično. Saucony, Mizuno, SightRun i Naturel samo su neki od naših partnera koji su već pripremili vrijedne nagrade za trkače. Dakako, ista pravila vrijede i za utrku na 5 i na 10 kilometara.

Kad je u pitanju Expo, tvrtke koje su zakupile prostor na 1000 metara kvadratnih na Nasipu same će odlučivati o eventualnim dodatnim nagradnim igrama i poklonima. Naša je želja od svega napraviti dobru trkačku priču u kojoj će se ljudi koji ne žive od trčanje, nego za trčanje, dobro zabaviti, otrčati svoju stazu i ostati nakon utrke na druženju. Jasno, ova čudnovata zima koja se odavno pretvorila u proljeće, do početka ožujka lako se predomisli i iznenadi nas bijelim pahuljama, hladnim vjetrom i zaleđenim tlom. Nadamo se da se tako nešto neće dogoditi, no ako i dođe do velikog vremenskog prevrata, mi ćemo biti spremni i odlediti mali krug na Nasipu rano ujutro, kako bi staza bila spremna za utrku.

Humanitarna nota cijele te trkačke priče na Nasipu nesumnjivo je jednako važna kao i kompletna organizacija utrke. Udruga FB Humanitarci odabrana je prvenstveno zato jer se njezini volonteri zaista brinu za one kojima je to najpotrebnije, bez fige u džepu, skrivenih troškova i osobnih motiva. Transparentnost rada Udruge dokazuje da je riječ o ozbiljnom dobrotvornom radu kakav treba potaknuti, nagraditi i pohvaliti. S druge strane, jedna od čelnica Udruge doslovce je zaljubljena u trčanje, prošla je i Omega školu trčanja koju je pokrenuo magazin Trčanje, a iza sebe već ima nekoliko lijepih i vrijednih rezultata na utrkama do 10 kilometara. Kako uplate za humanitarni dio utrke već pristižu, tako ćemo koji dan prije starta javno objaviti koliko će novca od startnina i dodatnih uplata biti prebačeno na račun Udruge. Javno i transparentno, bez obzira na eventualni novčani minus u organizaciji utrke (što je svakodnevica organizatora utrka u Hrvatskoj).

Za kraj, pozivamo vas još jednom, dođite, trčite, uživajte, družite se s ekipom koja, baš poput vas, obožava trčanje, podržite naše humanitarce i na kraju, dajte si priliku konačno i osvojiti neku trkačku nagradu. Za razliku od svih drugih utrka, na našoj za tako nešto ne treba biti prvi!

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top