Magazin Trčanje
Proljetni cenerMarija Vrajić: Veseli me da će na Nasipu biti puno rekreativaca i zabave

Marija Vrajić: Veseli me da će na Nasipu biti puno rekreativaca i zabave

Zagrebački proljetni cener, prva utrka u organizaciji magazina Trčanje, dobio je na listi prijava i svoju prvu zvijezdu. Marija Vrajić, ponajbolja hrvatska dugoprugašica i sudionica olimpijskog maratona prošle godine u Riju, odabrala je upravo naš proljetni cener za jednu od svojih prvih domaćih utrka.

‘Utrka ima jako dobar termin, početkom ožujka, kad još u Hrvatskoj nema puno trkačkih natjecanja. Ako izuzmemo Splitski polumaraton, tek nakon 10. ožujka kod nas zapravo započinje sezona velikih utrka, pogotovo u Zagrebu. Zato mi je to odlična prilika za provjeru forme, posebno jer mi je staza na Savskom nasipu vrlo poznata i po profilu je lagana, bez uspona i brojnih skretanja. Veseli me i najava da će biti puno rekreativaca i zabave, a zanima me i taj Expo sajam. U Hrvatskoj je to još uvijek rijetkost’, kazala nam je Marija koja je 2017. godinu zaključila trećim mjestom na jakom maratonu u talijanskoj Pisi te evocirala sjećanja na vrijeme kad je Nasip bio gotovo sablasno pust:

‘Upravo za stazu po kojoj će se trčati Zagrebački proljetni cener vežu me uspomene uz moje prve cestovne treninge. Tad je Nasip bio gotovo posve prazan, nije bilo puno trkača, a pogotovo ne rekreativaca, no već je bio djelomično osvijetljen pa se moglo trenirati i po noći. Te svjetiljke su mi pomagale za treninge promjene tempa jer nisam trčala po GPS-u nego sam brojala stupove jave rasvjete. Sjećam se, prije desetak godina me čak i pas napao i ugrizao za nogu. Imala sam novu trenirku i bila sam ljuta jer su na nogavici bile dvije rupe od ugriza. Unatoč tome, za Nasip me vežu zaista najljepše uspomene. I danas volim odraditi trening tamo, imam dojam da znam svaku rupu na stazi, svaki malo veći busen trave. Baš zato jedva čekam utrku’.

Radi činjenice da prije 10. ožujka nema puno utrka u Zagrebu i Hrvatskoj, pogotovo ne na stazama od 5 i 10 kilometara, Zagrebački proljetni cener bit će prilika brojnim profesionalcima i rekreativcima da provjere kako su odradili svoju zimsku bazu i pripreme se za polumaratonske duljine koje slijede već koji tjedan nakon Cenera.

Prijave su već otvorene na OVOM linku, a startnina za 5-kilometarsku utrku iznosi 90 kuna, dok je za 10-kilometarsku 110 kuna. Dio novca prikupljenog startninama bit će uplaćen humanitarnoj udruzi FB Humanitarci, pa tako Zagrebački proljetni cener ima i humanitarnu notu.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top