Magazin Trčanje
UtrkeMilan Bandić: Ako ne trčite Zagrebački maraton, dođite bodriti one koji trče

Milan Bandić: Ako ne trčite Zagrebački maraton, dođite bodriti one koji trče

Dvadesetak dana uoči starta 26. izdanja Zagrebačkog maratona u Galeriji Klovićevi dvori održana je novinarska konferencija na kojoj je i službeno najavljena najpoznatija domaća utrka. Osim organizatora utrku je predstavio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglašavajući da je cilj podići utrku na razinu od 15-tak tisuća sudionika u narednih nekoliko godina.

‘Osobno i kao gradonačelnik u potpunosti podržavam Zagrebački maraton, on je jedan od sportskih simbola grada Zagreba i vjerujem da će se idućih godina još više omasoviti. Pozivam Zagrepčane na strpljenje za vrijeme utrke, znam da mene krive za prometne gužve jer je dio grada zatvoren za promet, ali bez toga ne bi bilo ni maratona. Ako ne trčite, dođite na Trg bana Jelačića ili stanite negdje uz stazu i bodrite trkače. Vjerujte mi, njima to jako puno znači’, kazao je dobro raspoloženi Bandić zahvalivši Mariji Vrajić, Mateji Matošević, Bojani Bjeljac i Nikolini Stepan na dolasku na novinarsku konferenciju, te posebno istaknuo poštovanje prema Anti Blažaninu, jednom od inicijatora Zagrebačkog maratona i jednom od tek trojice trkača koji je nastupio na svim dosadašnjim utrkama.

Od ove godine Zagrebački maraton će imati i humanitarnu dimenziju. Osim što će dio djece korisnika SOS dječjeg sela sudjelovati na dječjoj trci koja je na rasporedu u subotu, dan uoči službene utrke, organizatori Zagrebačkog maratona uplatit će na račun SOS dječjeg sela dio sredstava skupljenih od startnina i to za nabavku nužne sportske opreme za tu neovisnu i nevladinu organizaciju koja na području Hrvatske djeluje od 1992. godine.

Tradicionalno, Zagrebački maraton startat će sa središnjeg zagrebačkog trga, a prijave za maraton, polumaraton i građansku utrku bit će otvorene do početka listopada. Utrka je na rasporedu 8. listopada u 10 sati.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top