Magazin Trčanje
UtrkeTrčao od Zagreba do Vira za budućnost 300 djece

Trčao od Zagreba do Vira za budućnost 300 djece

Marko Kos, 27-godišnji Zagrepčanin, u petak je završio prvu i najtežu etapu svog projekta Trčim za budućnost 300 djece kojim želi promovirati humanitarnu Udrugu Mali zmaj te pomoći kako bi se za djecu slabijeg imovinskog stanja kupio školski pribor, platila školska marenda i pokazne karte za učenički prijevoz. U toj etapi trčao je od Zagreba do Vira, put dug 310 kilometara, po vrućinama koje su nerijetko prelazile i 40 stupnjeva Celzijusa. U pratnji svog oca Ivana koji je za njim vozio automobilom, osvjetljavajući mu noćnu cestu preko Velebita, do Vira je stigao nakon 36 sati, a nakon kratkog odmora čeka ga povratak u Zagreb, no ne trčeći, nego biciklom.

‘Drugi dan je bio strašan, a ovaj posljednji poput pakla! Zadnjih 10 kilometara nikad u životu nisam duže trčao. Bilo je strašno, najgora vrućina na cijelom putu, izmjerili smo 43 stupnja. Dobio sam žuljeve, peku me tabani i bole kukovi, ali vrijedilo je’, kazao je po dolasku u cilj vidno iscrpljeni Kos i dodao: ‘Sve me boli, premoren sam i trenutno mi nije do ničega, treba mi jedan dan da se oporavim od napora kako bih mogao nazad. Još nije gotovo, ali teži dio je iza mene. Nastavljam u nedjelju. Iskreno se nadam kako ću kroz planirana dva dana uspjeti s biciklom završiti ono što sam počeo’.

Svi koji žele sudjelovati u projektu Trčim za budućnost 300 djece novčana sredstva mogu donirati preko Udruge Mali zmaj i na online društvenoj platformi www.cinipravustvar.hr, a dosad je prikupljeno 5.750 kuna od planiranih 30 tisuća.

Neven Miladin
Foto Virski list

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top