Magazin Trčanje
UtrkeŽumberačka utrka – obiteljski sportski dan bez kuhanja

Žumberačka utrka – obiteljski sportski dan bez kuhanja

I ove godine početak rujna rezerviran je za Žumberačku utrku, već 27. po redu. Utrka je osmišljena da u njoj može sudjelovati cijela obitelj. Prvo trče oni najmlađi, predškolci, osnovnoškolci pa na kraju i oni iskusniji trkači i rekreativci.  Trase su od 100 do 1.000 m za klince a oni malo stariji mogu birati utrku između 6 i 15 km.

Posebnost utrke je i ta što ćete na relativnoj kratkoj udaljenosti od 6 ili 15 km proći puno toga. Od samog starta u Sošicama koji se nalazi ispred novosagrađenog posjetiteljskog centra, prolaska kroz selo Sopote koje je nedavno bilo proglašeno i za najljepše selo Zagrebačke županije, Sopotskog slapa gdje se okreću trkači na 6 km, pa dalje kroz zeleni šumski pojas do blizine sela Tomaševci i skretanja za Stari grad Žumberak gdje se vrši okret i povratak trkača na 15 km.

Uglavnom akcija je zagarantirana cijeli dan, od 9:30 kada počinju dječje utrke pa nadalje sve do 14:00 kada se završava sportski dio natjecanja te počinje glazbeni. Svirat će nam glazbeni trio Falschspieleri, za ljubitelje rocka dobra prilika za opuštanje a one željne dodatnih aktivnosti na raspolaganju su okolna planinarska izletišta koja možete posjetiti pješke, autom ali i električnim biciklima koji se mogu iznajmiti u posjetiteljskom centru.

Okrjepa i ručak je planiran za sve natjecatelje pa tako taj dan može i bez kuhanja.

Na kraju spomenimo i humanitarnu notu utrke. AK Žumberak je višegodišnji prijatelj Centra za autizam a njihovi sportaši već niz godina sudjeluju na našoj utrci i svaki put se vesele ponovnom dolasku. Osim što dio prihoda od startnine i sportsku opremu doniramo centru, ovu godinu smo odlučili pokloniti i svoje vrijeme. Tako tijekom tri ljetna mjeseca grupa članova AK Žumberak subotom odlazi u prostorije Centra gdje se nalaze osobe na stalnom boravku i s njima vrši pripreme za natjecanje. Stječemo i kondiciju a još više prijateljstva i zajedničke uspomene.

U svakom slučaju AK Žumberak planira sportski dan kojeg bi bilo šteta provesti u svojim domovima i zaobići priliku za posjetiti jedan posebno zanimljiv kraj.

Spomenimo da je potporu cijeloj manifestaciji dalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top