Magazin Trčanje
UtrkePrvi vikend u rujnu rezervirajte za 22. izdanje Žumberačke utrke

Prvi vikend u rujnu rezervirajte za 22. izdanje Žumberačke utrke

U parku prirode Žumberak 2. rujna održat će se 22. po redu Žumberačka utrka. Po prvi puta se osim utrke atletičara na 15 kilometara i dječjih trka organizira i utrka na 5 kilometra namijenjena prvenstveno rekreativcima i trkačima-početnicima. Zanimljivost utrke na kraćoj stazi je da se trči kroz zaista fantastičan krajolik, uglavnom poznat samo planinarima. Premda staza nije sasvim ravna, nema većih uzbrdica niti nizbrdica i prihvatljiva je i trkačima rekreativcima.

Glavna utrka, kao i svih godina dosad, duljine je 15 kilometara, od sela Radatović do Sošica. Ona je zahtjevnija i obiluje uzbrdicama i nizbrdicama. Svakako zahtjeva spremnije atletičare, ali pruža ugodu trčanja kroz zanimljiv šumski i brdski krajolik. I po toplijem vremenu pruža dovoljno sjenovitih područja da se trkači mogu rashladiti.

Tradicionalno, održava se i utrka dječaka i djevojčica od najranije dobi do 14 godine života. To su utrke od 100 do 1.000 metara, a organizator se pobrinuo da svi klinci u cilju dobiju i poklone sponzora.

Domaćin netjecanja za sve sudionike natjecanja osigurava ručak nakon natjecanja, besplatni prijevoz iz Zagreba (s ograničenim brojem mjesta u dva autobusa) i zanimljive poklone za najuspješnije. Nagrade su redovito u domaćim proizvodima kao što su suvenir krigla, vino, med, đem i slično, a svi trkači dobit će i učesničke medalje.

Dodatne informacije i prijave za natjecanje možete pronaći na web stranici organizatora utrke, Atletskog kluba Žumberak, a raspis možete provjeriti u našem kalendaru utrka.

Neven Miladin
Foto AK Žumberak

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top