Magazin Trčanje
VijestiSportaši rekreativci – što uzeti za uspješniji trening bez ozljeda?

Sportaši rekreativci – što uzeti za uspješniji trening bez ozljeda?

Bavimo li se rekreativno trčanjem ili nekim drugim sportom, radimo li to zbog ljubavi prema tom sportu, radi zdravlja, bolje kondicije, boljeg izgleda (ili pak najčešće zbog svega toga skupa) – brzo u priču ulazi i varijabla koliko pomoću suplemenata možemo poboljšati svoj trening, a uzročno-posljedično i izgled.

Uz konzumaciju nutritivno bogatih namirnica, što se svima kojima su sport i trening među prioritetima danas već podrazumijeva, dodatni suplementi za podizanje razine energije prije i za vrijeme treninga te ubrzanje oporavka nakon treninga, svakom sportskom rekreativcu su i više nego dobrodošli.

Energypip – čudesna booster vrećica od 12 grama!

Jedan od PIP-ovih apsolutno top proizvoda, naš je booster Energypip. Proizvod koji uopće nije nov, no sa sve većim brojem onih koji su bavljenje sportom ozbiljno shvatili te krenuli proučavati suplemente koji mogu poboljšati njihove tjelesne mogućnosti, na njega je skrenuta doista velika, ali potpuno zaslužena pozornost. Uz iznimnu učinkovitost, ono što ga izdvaja od svih ostalih boostera je riječ koja u zadnje vrijeme osobito dobiva na težini – PRIRODNO! Naša mala, čarobna, 12-gramska vrećica prirodnog sadržaja, djeluje gotovo trenutno, uzmete li je prije treninga, a energija, budnost i koncentracija, važni čimbenici koji utječu na učinke treninga, na iznimno su visokoj razini cca 6 sati.

Energypip sadrži prirodni kofein iz guarane, dodatni pojačivač budnosti i fokusa, kao i potrošnje uskladištene masti i njene pretvorbe u energiju, te visoku dozu vitamina C iz acerole. Kada se konzumira prije treninga – poboljšava izdržljivost, djeluje stimulativno na centralni živčani sustav, pojačava rad srca i bolju opskrbu stanica kisikom. Uzmete li Energypip nakon treninga – smanjit će stres, vratiti izgubljenu energiju i snagu, te oporaviti mišiće.

Kardiopip Q10 – probudite elektranu u sebi!

Svaki trening troši organizam i stvara stres koji uzrokuje oksidativna oštećenja stoga je potreban odgovarajući unos antioksidansa. Pored uobičajenih antioksidansa, vitamina A, C i E, dodatno uzimanje flavonoida, spojeva s dokazanim antioksidativnim i protuupalnim djelovanjem, pomaže u zaštiti i oporavku mišića, smanjenju oksidativnog oštećenja i održavanju dobrog zdravlja.

Dodatno uzimanje koenzima Q10 donosi veći energetski potencijal i snažnu antioksidativnu zaštitu. Koenzim Q10 super je molekula koja ima ključnu ulogu u staničnoj bioenergetici, nalazi se koncentriran unutar mitohondrija – ‘elektrana’ stanica, gdje igra vitalnu ulogu u stvaranju energije. Stoga i naš Kardiopip Q10, s iznimno visokim udjelom koenzima Q10 ima slogan – Probudi elektranu u sebi! Jer će vam njegovo redovito uzimanje kroz neko vrijeme to omogućiti… Evo i ostalih benefita koje će Q10 odraditi u vašem tijelu – smanjuje oksidativno oštećenje nastalo intenzivnim treningom i doprinosi značajnom povećanju snage i izdržljivosti. Idealan je za sportaše i osobe koje vode aktivan život, jer povećava aerobnu sportsku snagu, vraća energiju, doprinosi dobroj funkciji srca i jača ga.

U Kardiopipu Q10 spojili smo koenzim Q10 i flavonoide s vitaminom B1, jako važnim vitaminom za sve koji treniraju. Zašto je toliko važan? Direktni je sudionik u sintezi proteina iz hrane koji su neophodni za normalan rast mišićnog tkiva. Manjak vitamina B1 dovodi do poremećaja u procesu transporta kisika do mišićnog tkiva, što dovodi do smanjenja snage i izdržljivosti. Stoga svi koji žele izgraditi dobre mišiće, uz unos proteinskih namirnica, moraju voditi brigu i o dodatnom unosu vitamina B1.

Musculpip emulgel – spas za mišiće i noge!

Magnezij je važan mineral za oporavak mišića i mišićnu relaksaciju nakon aktivnosti. Ima umirujući učinak na mišiće i živce, pomaže kod napetosti i grčeva. Magnezij je iz tog razloga prvo ime (slijede ga također u tu svrhu jako kvalitetni arnika i gavez) Farmakolovog Musculpip emulgela. Nanošenje na kožu pokazalo se kao izvrstan način nadopune ‘zaliha’ magnezija. Razina magnezija ima tendenciju smanjenja tijekom fizičkih napora stoga se preporučuje i korištenje prije aktivnosti. Nakon aktivnosti ublažava eventualnu oteklinu i bol na ozlijeđenom mjestu, opušta napete mišiće i tetive te ublažava stres mišića.

Kategorija dodataka prehrani za sportaše i rekreativce sve je šira, raznovrsnija i ‘neobičnija’, a rekreativci olako za njom posežu. S obzirom da nemaju stručni tim u planiranju svojih treninga, prehrane i oporavka, jako je bitna svijest što sami mogu učiniti za svoje zdravlje, ali i opreznost u odabiru učinkovitih i kvalitetnih preparata.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top