Magazin Trčanje
UtrkeVelik broj trkača okušao se na ovogodišnjem kišnom Žumberak trailu

Velik broj trkača okušao se na ovogodišnjem kišnom Žumberak trailu

Međunarodna utrka Žumberak trail okupila je u subotu, 1. srpnja zaljubljenike u sport, ali i prekrasan krajolik Jastrebarskog i Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Više od 640 prijavljenih natjecatelja iz 7 različitih zemalja svakako je potvrda rada organizatora i rastućeg interesa za ovu utrku.

Kiša nipošto nije pokvarila natjecanje, već je olakšala trkačima i osvježila ih na stazi, a ostvareni su sjajni rezultati. Najteže je svakako bilo sudionicima maratona među kojima je pobjedu odnio Zoran Križanić, a popratili su ga Matija Lisec i Željko Presečki. Ivana Širić bila je pak najbolja u ženskoj konkurenciji, dok su se na postolje popele i Irena Butković i Vesela Brajković. Na polumaratonu je pobijedio Miran Cvet, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Luka Bakarić i Benyamin Vuk, a među ženama je najbolja bila Martina Jankulija, potom i Jadranka Maček i Jasmina Jerčinovič. Iako joj ime govori kako je kratka, staza od 15 kilometara nipošto nije bila lagana, a na njoj se kao pobjednik istaknuo Stjepan Žanić, potom Mateo Ledinski i Stanko Brozović, a u ženskoj su konkurenciji na postolje stale Lea Matijašić, Maja Čavlović i Suzana Bokulić. Na najkraćoj, rekreativnoj stazi, pobijedili su Matjaž Pintarić i Dora Delić, a popratili su ih Josip Stanečić i Marko Cerovečki te Sara Delić i Maja Perišić.

Najmlađi ovogodišnji natjecatelji bili su Ivan i Milan Mišić (2015. godište), a najstariji Željko Orehoci (1943.).

Organizatori su osobito zadovoljni što se na utrci okupio velik broj Jaskanaca, što među natjecateljima, što među publikom, kao i velik broj novih trkača. Nastupili su i neki od trkača koji ostvaruju sjajne rezultate, a treba izdvojiti člana Slovenske reprezentacije Mirana Cveta koji je tešku i izazovnu polumaratonsku stazu savladao za 1h i 58 minuta.

Bili smo svjesni kako ćemo ove godine imati manji broj natjecatelja zbog promjene ustaljenog termina utrke u kojem se u cijeloj Hrvatskoj i regiji održavao niz važnih utrka i ne ulaska u neku od liga, no oduševljeni smo odazivom i brojem prijavljenih‘, istaknuli su organizatori iz DZSIR Jastreb extreme i Green Power Jastrebarsko koji već pripremaju novo izdanje Žumberak traila za sljedeću godinu.

Zahvalili su i pokroviteljima, Gradu Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i njihovoj zajednici sportskih udruga, Sportskoj zajednici grada Jastrebarskog, turističkim zajednicama Jastrebarskog,  Samobora i Zagrebačke županije te Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top