Magazin Trčanje
UtrkeRafting, kajaking, treking, hiking ili slobodno penjanje u Omišu? Ne, trčat ćemo polumaraton!

Rafting, kajaking, treking, hiking ili slobodno penjanje u Omišu? Ne, trčat ćemo polumaraton!

Ako u svoj avanturistički ‘portfolio’ želite dodati uistinu jedinstvenu utrku, jesen rezervirajte za posjet Omišu. Zašto Omiški polumaraton zovu ‘skriveni dragulj’ bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure. Mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni i pitaju se gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila kružna ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara.

Smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe – kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite kratkim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Sama manifestacija obuhvaća dvije utrke – kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

Trčeći kanjonom proći ćete pokraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kajaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena dosadašnjih pobjednika – Alija Imamović, Marija Vrajić, Nikolina Šustić i mnogi drugi.

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima. Svake godine privlači sve više trkača iz Hrvatske, ali i inozemstva. Naime, Omiški polumaraton u vrlo kratkom razdoblju izrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i ugleda Omiša kao ‘adrenalinske’ destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici.

Omiški polumaraton poznat je kao utrka koje ćete se jako dugo sjećati ili koje se uopće nećete sjećati, ovisno o tome koliko se prepustite spomenutoj dobrodošlici nakon ulaska u cilj.

Utrka ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS). Prijave su otvorene

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top