Magazin Trčanje
UtrkeSkriveni dragulj u kanjonu Cetine

Skriveni dragulj u kanjonu Cetine

Ako u svoj avanturistički ‘portfolio’ želite dodati uistinu jedinstvenu utrku tad ovaj rujan rezervirajte za posjet Omišu. Zašto Omiški polumaraton zovu „skriveni dragulj“ bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure i mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara. Smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe – kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite uskim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Sama manifestacija i ove godine obuhvaća dvije utrke – kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom još 1963. godine.

Trčeći kanjonom proći ćete kraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kayaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena prošlogodišnjih pobjednika – Alija Imamović (BiH olimpijac) i Nikolina Šustić (svjetska prvakinja u ultramaratonu).

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima, a u četvrtom izdanju očekuje se i rekordni broj natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Naime, Omiški polumaraton je u vrlo kratkom periodu izrastao u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i renomea Omiša kao adrenalinske destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici.

Omiški polumaraton poznat je kao utrka koje ćete se jako dugo sjećati ili koje se uopće nećete sjećati, ovisno o tome koliko se prepustite spomenutoj dobrodošlici nakon ulaska u cilj. A kako bi se cijela obitelj dobro zabavila, osim bogatog programa i glavnih utrke, oni najmlađi će se okušati u dječjoj utrci i dječjem atletskom poligonu.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top