Magazin Trčanje
UtrkeOtvorene prijave za jubilarno 10. izdanje Wings for Life World Run utrke!

Otvorene prijave za jubilarno 10. izdanje Wings for Life World Run utrke!

Utrka će se desetu godinu zaredom održati u cijelom svijetu, a deveti put i u Zadru, 7. svibnja 2023. s početkom u 13 h, kad će istovremeno s tisućama ljudi diljem svijeta sa zadarskog starta krenuti 6 500 prijavljenih trkača – profesionalaca, amatera i sudionika u kolicima.

Iako ova utrka nema ciljne ravnine, ona se trči s jednim ciljem: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Iznos u visini 100% iznosa svih startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja diljem svijeta financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Samo 2022. godine prikupljeno je preko 4,7 milijuna eura, a 161 892 sudionika, pripadnika 192 nacije, trčalo je u 165 zemalja svijeta za one koji ne mogu.

Zahvaljujući istraživanjima financiranima od zaklade Wings for Life, poput istraživanja Stimulation Movement Overground (STIMO) koje se trenutno provodi u Švicarskoj, dosad su tri sudionika s ozljedama leđne moždine, David Mzee, Michel Roccati i Gert-Jan Oskam uspjeli nastupiti na Wings for Life World Run utrci vlastitim snagama, bez pomoći invalidskih kolica.

Wings for Life World Run utrka je koju u Hrvatskoj nije potrebno opisivati. Prva svibanjska nedjelja u Zadru već je poznata kao sinonim za ljubav, toleranciju, zajedništvo, razumijevanje i nadu, a svakim pretrčanim korakom približili smo se i jedinom cilju – da ozljede leđne moždine postanu stvar prošlosti. I dok se to ne dogodi, ova priča neće stati. Zato će Zadar, ali i cijela Hrvatska još jednom trčati za one koji ne mogu.

Prijave za jubilarno deseto izdanje utrke mogu se izvršiti putem stranice www.wingsforlifeworldrun.com.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top