Magazin Trčanje
UtrkeIstrian Wine Run na pauzi

Istrian Wine Run na pauzi

Mislite li kako je organizacija utrka lak i unosan posao koji vesela ekipa koju poznajete iz viđenja rješava kao od šale, razmislite opet. Proteklih godina iz raznih razloga nestajale su utrke koje smo tako rado trčali i koje i dan danas nismo prežalili. Sinjski i Požeški polumaraton, Forrest Gump i još nekoliko manjih utrka imale su probleme s financijama i tehničkom organizacijom, Požega se čak prošle godine vratila u kalendar, a ove godine isto će se dogoditi i s utrkom u Sinju, no njihov povratak na tržište ponajviše možemo zahvaliti osobnim inicijativama organizatora, a ne pozitivnim financijsko-društvenim okolnostima. Dakako, broj ugaslih utrka je puno veći od ovih nekoliko spomenutih.

Posljednja u nizu utrka koje u 2020. godini sigurno nećemo trčati je fantastični Istrian Wine Run. Osmišljen po uzoru na neke od najslavnijih sličnih utrka u Francuskoj, Istrian Wine Run je nekoliko godina zaista oduševljavao trkače. Prije dvije godine čak je bio i prekinut radi strašnog nevremena i nitko se nije previše žalio. Na toj utrci smo tijekom godina svjedočili vjenčanjima, najluđim maskama, spektakularnim plesnim točkama na stazi i u cilju, ali eto, sve to nije bilo dovoljno da se tradicija održi.

‘Na žalost, tužna je istina da od ove godine više nećemo organizirati Istrian Wine Run. Razloga ima puno, no najvažniji su preveliki troškovi i previše subjekata o čijoj dobroj volji ovisi realizacija eventa’, kratko i jezgrovito objasnio nam je situaciju Senad Hodžić, direktor utrke.

Trebate prijevod? Lokalna zajednica nije mogla/htjela uložiti dovoljno novca, sponzori su očito smanjili interes, a upitno je i koliki je sve bilo zanimljivo vinarijama čijim je terenima prolazila staza. Dakle, unatoč odličnom odazivu trkača, prošle godine sudjelovalo je više od 500 ljudi, i super feedbacku na društvenim mrežama i medijima, jedna velika, poznata utrka nije se uspjela ‘pokriti’ i to je zapravo odgovor na pitanje iz uvoda ovog teksta. Mislite li još uvijek da je to lak i unosan posao? Nažalost – nije!

Ipak, makar ovog trenutka zaista nema razloga ni za mrvicu optimizma, u budućnost treba ipak gledati vedrije. Ne bi Istrian Wine Run bio prvi koji je tek na koju godinu ‘pauziran’, pa se valja nadati da će Senad Hodžić i njegova ekipa već za koju godinu vratiti utrku u kalendar. Nada umire posljednja, zar ne.

Neven Miladin
Foto Istrian Wine Run

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top