Magazin Trčanje
UtrkeUz dobro vino može se i protiv olujnog nevremena

Uz dobro vino može se i protiv olujnog nevremena

Četvrto izdanje najzabavnije atletske utrke u Hrvatskoj, Istrian Wine Runa, okupilo je umaškom Stella Marisu natjecatelje iz čak 36 zemalja širom svijeta. Unatoč olujnom nevremenu koje je uz snažan vjetar ponegdje bilo praćeno i tučom, odlučni trkači nisu se dali smesti te su atraktivnu trasu utrke, koja prolazi kroj slikovite krajolike sjeverozapadne Istre, istrčali do samoga kraja.

U izazovnim vremenskim uvjetima najbolje se snašao Slovenac Mujel Janez iz AK Radovljica, koji je s vremenom od 03.06 slavio u kategoriji maratona ispred drugoplasiranog Vedrana Dakića iz Torpedo Runnersa. Prvi je to put da je glavna nagrada, količina vrhunskog istarskog vina u protuvrijednosti težine pobjednika, otišla izvan granica Lijepe naše. Među maratonkama, najbrže su bile Matea Marinović i Senka Senković iz AK Sljeme, koje su zajedno dotrčale u cilj s vremenom 04.34, dok je iza njih ciljnu ravninu prešla Amerikanka Chelsea Baldwin.

U kategoriji polumaratona pobjedu je odnio Ivan Diklić iz AK Kaštelir, dok je drugoplasirani bio Danijel Roša iz AK Rošini. Među ženama, slavila je Slovenka Penelope Wallenstein ispred drugoplasirane Elise Turolo iz Italije. Najzabavnija, a po mnogima i najzanimljivija kategorija zasigurno je štafeta (3 x 7 km) u kojoj je prvo mjesto odnijela ekipa Tuduma u sastavu: Robert Vegše, Zvonimir Ivančević i Darko Dokladal.

‘Po završetku sportskog programa, zbog neumorne kiše i snažnog orkanskog vjetra koji je nosio sve što je stigao i tako nam pomrsio račune, nažalost izostao je nastavak zabavnog programa. No, sudeći po pozitivnim komentarima natjecateljima, koji su se posebno zabavljali na startu polumaratona i štafete u Brtonigli, ali i duž trase, gdje su ih po okrijepnim stanicama animirali zabavljači, iza nas je još jedna nezaboravna utrka’, istaknuo je predstavnik organizatora Senad Hodžić, pritom dodavši: ‘Dodatno bih se zahvalio svim sudionicima koji su se vedro suočili s nepovoljnim vremenski uvjetima i u pravom sportskom duhu priveli ovogodišnju ‘pustolovnu’ utrku kraju’.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top