Magazin Trčanje
UtrkeVolim trčanje: Na Nasipu pretrčana duljina Ekvatora!

Volim trčanje: Na Nasipu pretrčana duljina Ekvatora!

Više od 1.200 trkačica i trkača svih generacija u nedjelju je na zagrebačkom Savskom nasipu trčalo 12. kros utrku Volim trčanje. Prolaskom staza od 2, 5, 11 i 15 kilometara za odrasle i 50, 200, 500 i 800 metara za djecu uspjeli su dostići 40.075,16 kilometara dug cilj – pretrčati duljinu Ekvatora!

Ova, sada već dobro poznata obiteljska utrka na kojoj se ljubav prema trčanju prenosi na mlađe generacije, još je jednom pokazala kako postoji velik broj onih koji su trčanje i nordijsko hodanje uklopili u svoj život te se na taj način bore protiv poražavajuće statistike koja kaže da se čak 62 posto stanovnika Hrvatske ne bavi nikakvim sportom ili rekreacijom, dok se redovitom tjelesnom aktivnošću bavi tek svako trideseto dijete.

Najstariji trkač na utrci bio je svima već dobro poznat doktor Ivo Belan, koji je sa navršene 83 godine završio utrku na 11 kilometara. Najmlađa sudionica znakovito je bila upravo njegova jednogodišnja unuka koja je sudjelovala na utrci od 50 metara. Pet kilometara uspješno je pretrčala i urednica i voditeljica Nevena Rendeli koja se posljednja 3 mjeseca pripremala za ovu utrku.

Ove godine novost je i prva utrka nordijskog hodanja u dužini od 5 kilometara. Nordijski hodači, njih 40 iz Hrvatske i Slovenije, pokazali su kako je ova vrsta rekreacije savršena za sve i da se sve više ljudi odlučuje upravo za nordijsko hodanje. Najbrži nordijski hodač 5 kilometara prošao je za sjajnih 0:34:38.

Utrku je pratio i prigodni program koji se sastojao od vođene igraonice PETICA – igrom do zdravlja gdje su djeca mogla naučiti sve o zdravoj prehrani, pulta za izradu navijačkih transparenata te Farmacia pop up kuta gdje su se trkači mogli opustiti i saznati više o zaštiti od sunca i ostalim proizvodima za trkače i rekreativce.

Tea Gvardijan
Foto Zdenko Mlinar/PR

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top