Magazin Trčanje
UtrkePretrčimo planetu na 12. izdanju Kros utrke Volim trčanje!

Pretrčimo planetu na 12. izdanju Kros utrke Volim trčanje!

Na zagrebačkom Savskom nasipu, u nedjelju 9. lipnja s početkom u 9 sati za odrasle i 10 sati za dječje utrke, održat će se 12. Kros utrka Volim trčanje uz više od tisuću trkača i 40.075,16 km dug cilj.

Ova utrka, koju će u 2019. posjetiti gotovo 1.000 odraslih i 500 djece, krenula je od trkačkog entuzijazma 2008. godine sa 154 sudionika koji su se odvažili osvojiti Savski nasip i pokazati kako postoje oni koji trče zbog rekreacije i ljubavi prema sportu. Danas je to poznata obiteljska utrka na kojoj se ljubav prema trčanju prenosi na mlađe generacije jer trčanje ne poznaje spol, dob ili fizičku spremu i baš svatko može odabrati za sebe idealnu stazu:

  • Dječje utrke – 50, 200, 500 i 800 metara
  • Utrke odrasli – 2, 5, 11 i 15 kilometara
  • Novost! Utrka Nordijskog hodanja dužine 5km

Prijave za utrke su otvorene na volim.trcanje.hr, a startnina za odrasle iznosi 80 kuna. Sudjelovanje na dječjim utrkama je 10 kuna.

Utrku će pratiti prigodni program kao i Expo, tu su i igraonica PETICA – igrom do zdravlja, te pult za izradu navijačkih transparenata. Novost ovogodišnje utrke je natjecanje u Nordijskom hodanju (5 km), koje postaje dio Volim trčanje obitelji radi sve većeg interesa za taj sport.

U posljednjih 11 godina utrke gotovo 10.000 trkača na Nasipu prošlo je malo manje od 40 tisuća kilometara, što je jednako dužini Zemljinog ekvatora! Ovaj podatak pokazuje veliku ljubav Zagreba prema rekreativnom trčanju koje je postalo sastavni dio života građana ovog grada. Stoga pozivamo sve trkače da dođu na 12. izdanje Kros utrke Volim trčanje i pomognu pomaknuti tu magičnu brojku kako bismo i službeno pretrčali dužinu oko Zemlje!

Više informacija o utrci možete pronaći na službenoj web stranici utrke i na Facebook eventu.

Tea Gvardijan
Foto Goran Marinov

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top