Magazin Trčanje
UtrkeNovogodišnja petica na Nasipu za uspješan detox od dočeka 2019. godine

Novogodišnja petica na Nasipu za uspješan detox od dočeka 2019. godine

Tradicionalno, točno u podne prvog dana nove kalendarske godine, u organizaciji Atletskog kluba Maksimir, na zagrebačkom Savskom nasipu održana je Nova na Savi, utrka koja mnogima služi kao svojevrsni detox nakon ludog dočeka Nove. Ove godine na sunčanom Nasipu skupilo se nekoliko stotina ljudi, pomalo iznenađujuće stigle su i kamere HTV-a i RTL-a, a fotografi domaćih agencija škljocali su fotoaparatima i snimali odličnu atmosferu.

Premda su na utrci sudjelovali neki od najboljih domaćih trkača i trkačica, Nova na Savi zapravo je namijenjena rekreativcima. Tih 5 kilometara, tzv. Mali krug na Nasipu, u pravilu nije preveliki izazov za trkače, no svakako je najbolji mogući ulazak u novu godinu. Nema pritiska rezultata, čak nema niti startno-ciljnog luka i mjerenja vremena čipovima. Sve je u organizacijskom i trkačkom smislu posve opušteno, baš kako i treba biti nakon (mnogima) ludog novogodišnjeg dočeka. Uostalom, to su shvatili i navijači pa su rekreativcima na drugoj strani Nasipa, ispred Hipodroma, umjesto uobičajene okrijepe vodom nudili – rakiju.

Najbrži na devetom izdanju utrke bio je Bruno Erent, u ženskoj konkurenciji pobijedila je Veronika Jurišić, jedna od naših najboljih dugoprugašica čiji je Garmin za 2018. godinu izbacio broj od (običnom čovjeku nestvarnih) 13,5 tisuća pretrčanih kilometara. Novogodišnja petica na Nasipu početak je novog brojanja Vecinih kilometara, pa će biti zanimljivo vidjeti na kojem će se broju zaustaviti njezin sat za trčanje za 365 dana.

Rezultati (M):

  1. Bruno Erent (AK Agram) 15:58
  2. Domagoj Jakopović (AK Agram) 16:31
  3. Ante Živković (SAK FIT Zaprešić) 16:48.

Rezultati (Ž):

  1. Veronika Jurišić (AK Sljeme) 18:45
  2. Silvia Šimunović (AK Sljeme) 18:52
  3. Ana Štefulj (AK Sljeme) 18:55

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top