Magazin Trčanje
UtrkePetrinjci za rujan pripremaju tri dana trkačke ludnice i utrku u čast Batmana

Petrinjci za rujan pripremaju tri dana trkačke ludnice i utrku u čast Batmana

Petrinja će krajem rujna biti domaćinom trodnevnog sportsko-rekreativnog događaja Bike’n’Run tijekom kojeg će se održati tradicionalna Batman Experience utrka na 5 i 10 kilometara, Trail u duljini od 15 kilometara te MTB utrka u duljini od 63 kilometra u kojima je uključeno i 1.200 metara uspona. Najveći sportski događaj godine u gradu organizira Triatlon klub Petrinja, a održat će se od 28. do 30. rujna.

Zanimljivost sva tri natjecanja je ideja organizatora da boduje prvih 100 natjecatelja svake utrke, a onda ih nakon završetka Traila zbroji i tako dobije ukupne pobjednike Bike’n’Runa. Naravno, to pretpostavlja nastup na što više utrka, no inicijativa je hvale vrijedna jer na neki način motivira sudionike da u što većem broju sudjeluju na što više utrka.

U petak, prvog dana svojevrsnog vikend festivala sporta u Petrinji, održat će se drugo izdanje BatMan Experience gradske kružne utrke koja je dobila ime po mačku Batmanu, svojevrsnoj maskoti TK Petrinje, idućeg dana na rasporedu je biciklistički Cross country maraton, a posljednjeg dana trči se 15 kilometara Traila po brdima i šumama oko Petrinje.

Uz natjecanja za koja su prijave otvorene na portalu Stotinka.hr, tijekom tri dana festivala bit će pripremljen sajam lokalnih OPG-ova i sportske opreme za trčanje, Trail, planinarenje i biciklizam, organizatori su se potrudili organizirati i zabavni Rock’n’Roll program te stručna predavanja o sportu, nutricionizmu, prirodi i ekologiji.

‘Bike’n’Run predstavlja najveći sportski događaj u Petrinji unazad jako puno godina. Želja nam je promovirati sport i rekreaciju, ponuditi svojim sugrađanima i dragim gostima kvalitetan rekreativni program, uz to se zabaviti i naučiti ponešto na predavanjima koja će održati vrlo kvalitetni predavači. Petrinja je mali grad velikog srca i sigurni smo da će naši dragi gosti otići kućama sretni i zadovoljni’, kazali su nam organizatori Bike’n’Runa.

Program:

  1. rujna u 19 sati: 10K RUN – Batman Experience
  2. rujna u 11 sati: XC Climber Race
  3. rujna u 11 sati: Trail Run 14 km – Petrinja Open

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top