Magazin Trčanje
UtrkeNovi trkački izazov PoKRENI – skupljamo 100 tisuća kilometara!

Novi trkački izazov PoKRENI – skupljamo 100 tisuća kilometara!

Četvrti trkački izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre pomoći će Savezu društava multiple skleroze Hrvatska, a traje sve do GRAWE noćnog maratona koji će se održati 25. kolovoza na zagrebačkom jezeru Bundek i Savskom nasipu

GRAWE Hrvatska četvrtu godinu zaredom otvara izazov PoKRENI – Pokloni svoje kilometre s ciljem prikupljanja 100 tisuća kilometara koje će to osiguravajuće društvo ‘pretvoriti’ u donaciju od 50.000 kuna za Savez društava multiple skleroze Hrvatske na GRAWE noćnom maratonu 25. kolovoza na zagrebačkom jezeru Bundek. Svi trkači koji žele učiniti dobro djelo i poticati svijest o zdravim životnim navikama od danas mogu skupljati trkačke kilometre na aplikaciji Endomondo pod PoKRENI izazovom. Također, danas počinju i prijave za peti GRAWE noćni maraton, a najluđi noćni trkački spektakl, kako ga trkači od milja zovu, ove će godine pratiti krilatica Fly me to the Moon. Utrku organiziraju Atletski klub Sljeme i GRAWE Hrvatska, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na linku za prijave. Trkačkom izazovu priključit će se i poznate hrvatske ultramaratonke Veronika Jurišić, Paola Vrdoljak, Antonija Orlić i Adrijana Šimić.

Cilj trkačkog izazova PoKRENI – Pokloni svoje kilometre je pokretanje promjena i poticanja na usvajanje zdravih navika koje su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca.

‘Inicijativom PoKRENI nastojimo podići svijest naših sugrađana o nužnosti uvođenja zdravih navika radi poboljšanja kvalitete života. Kao osiguravajuće društvo, na vrh ljestvice prioriteta stavljamo život i zdravlje te je naša odgovornost da svima pružimo potporu i motivaciju u ostvarenju pozitivnih promjena. Do sada smo inicijativom PoKRENI prikupili više od 500 tisuća kilometara i donacijama pomogli trima udrugama, tako da smo ove godine odlučili ići u istom smjeru i  donaciju od 50 tisuća kuna donirati Savezu društava multiple skleroze Hrvatske’, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

Prvi korak u svakom životnom izazovu najčešće je najteži, naročito bez potpore okoline. Međutim, potpora najčešće ne dolazi sama, već za nju tražimo motivaciju i inspiraciju, poručuju iz te osiguravajuće kuće i ističu da se upravo zato u izazov može uključiti svatko i time pružiti primjer drugima i motivirati ih da se PoKRENU, a uz to i učine dobro djelo. Dovoljno je preuzeti besplatnu aplikaciju Endomondo za praćenje treninga na pametnim telefonima, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre.

‘Iznimno smo sretni što je GRAWE Hrvatska odabralo upravo naš Savez u toj zaista hvalevrijednoj inicijativi. Osobama od multiple skleroze nužna je stalna pomoć i podrška, a mi kao Savez trudimo se iskoristiti svaku financijsku pomoć za promicanje liječenja, rehabilitacije, istraživanja i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti. Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u izazovu jer vjerujemo kako pozitivnim akcijama zajedno možemo pomoći unaprjeđenju kvalitete života onih kojima je to najpotrebnije’, izjavila je Branka Lukić, predsjednica Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

Sudionici prikupljene kilometre i sudjelovanje u inicijativi mogu podijeliti na društvenim mrežama uz korištenje službenih hashtagova #pokreni, #poklonisvojekilometre i #mozemosve.

Iz AK Sljeme i GRAWE Hrvatska, poručuju da će i ove godine zagrebački Bundek i nasip uz Savu u kolovozu osvijetliti 2.000 trkača jer utrka nije namijenjena samo uvježbanim sportašima već svima koji žele PoKRENUTI pozitivnu promjenu na sebi i motivirati druge. GRAWE noćni maraton upravo zato osim standardnih disciplina od deset kilometara, polu-maratona (21 km), 3/4 maratona (32 km) te maratona (42 km) nudi i disciplinu desetinka, duljine četiri kilometara za sve one koji žele istrčati svoju prvu utrku i motivirati druge svojim uspjehom.

Prijave za noćni trkački spektakl uvijek se popune vrlo brzo, pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave na vrijeme i tako budu dio jedne od najočekivanijih utrka sezone.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top