Magazin Trčanje
UtrkeSve je spremno za nedjeljni Zagrebački proljetni polumaraton

Sve je spremno za nedjeljni Zagrebački proljetni polumaraton

Zagreb21 – powered by Heineken 0.0 došao je do svog trećeg izdanja i ponovo će na startu biti gotovo 1.500 trkača iz više od 10 zemalja. Utrka je prvi puta održana 2016. i odmah je naišla na vrlo pozitivan odjek među trkačkom populacijom. Start i cilj i kompletno događanje nalaze se ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na vrlo atraktivnom prostoru te je to još jedan spoj kulture, obrazovanja i sporta. Osim same utrke polumaratona, trkači se natječu na 5 kilometara i u utrci polumaratonskih štafeta.

‘Kao i prve dvije godine, na startu će biti i značajan broj vrlo kvalitetnih trkača i trkačica, gdje valja istači kod muškaraca slovenskog olimpijca iz Londona, Primoža Kobea, prošlogodišnjeg najbržeg hrvatskog trkača Antuna Pavelića te svakako legendu hrvatskog maratona, još uvijek važećeg rekordera Dragu Paripovića. Kod djevojaka bitno je spomenuti našu olimpijku Mateu Matošević koja je prije tri tjedna pobijedila na Splitskom polumaratonu te Nikolinu Stepan, sudionicu Svjetskog prvenstva u maratonu’, kazao je Robert Franjković, pokretač i direktor utrke te dodao:

‘Posebno bih se zahvalio glavnim sponzorima utrke – Heinekenu kao generalnom pokrovitelju, Atlantic grupi, Fordu i Grawe osiguranju te svakako Gradu Zagrebu, Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici i Policiji čiji nam je prometni sektor od posebne važnosti za provedbu i sigurnost svake utrke’.

Ispred Grada Zagreba prisutne je pozdravio Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade:

‘Zagrebački proljetni polumaraton je hvale vrijedan projekt i jedan krasan sportski i atletski događaj u Zagrebu. Drago nam je da se utrka održava već treću godinu, da je organizator uspio kao partnere privući kvalitetne gospodarske subjekte te da će trkači imati prilike sudjelovati u vrhunskoj utrci. Grad Zagreb i gradonačelnik veliki su prijatelji trčanja i uvijek podržavaju ovakve projekte. Pozivamo sve građane da pozdrave trkače u nedjelju ujutro i da nam se pridruže na utrci, a trkačima i organizatoru želimo sreću i dobre rezultate. Vidimo se na startu’.

Start utrke je u nedjelju u 9 sati ispred NSK na zapadnom kolniku Ulice Hrvatske bratske zajednice. Promet će biti zatvoren na kompletnoj trasi utrke od 8:30 do 12:30 sati i prolaska zadnjih trkača.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top