Magazin Trčanje
UtrkePočetkom proljeća vrijeme je za Zagreb 21

Početkom proljeća vrijeme je za Zagreb 21

Trkačka sezona u Zagrebu vrlo se brzo zahuktala. Nakon Zagreb Winter Classica koji se održao krajem siječnja na Ravnicama, slijedi nam Zagreb Spring Break 11. ožujka, a kao vrhunac na kraju zimskog pripremnog perioda na rasporedu je 3. Zagrebački proljetni polumaraton – Zagreb21. Polumaraton će se održati u atraktivnom terminu, na samom prijelazu između dva godišnja doba – 18. ožujka.

Zagrebački proljetni polumaraton – Zagreb21 jedna je od mlađih utrka koja je odmah naišla na veliko zanimanje među trkačkom populacijom. Gotovo 1.500 trkača prošle godine je nastupilo na polumaratonu, štafetnom polumaratonu i utrci na 5 km. Izvrstan termin koji se gotovo poklapa s kalendarskim početkom proljeća odličan je za utrku polumaratona, pogotovo u odličnoj atmosferi na zagrebačkim ulicama. Staza je gotovo potpuno ravna, što je idealni preduvjet za brzu utrku, a jedini blagi usponi očekuju trkače na mostovima – naime, utrka prelazi rijeku Savu čak 4 puta. I ne brinite, ovoga puta okret će biti na pravom mjestu, u skladu sa službenim AIMS certifikatom.

Treće izdanje utrke Zagreb21 starta u 9 sati na poznatoj lokaciji ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, na zapadnom kolniku Ulice Hrvatske bratske zajednice. Polumaratonci trče dva istovjetna kruga, dužine 10.549 metara. Osim pojedinačnog nastupa na utrci polumaratona, trkači mogu dužinu od 21 kilometra i 98 metara savladati i timskim radom, tj. u štafetama. U svakoj štafeti nastupaju 4 člana, a očekuje se do 100 štafeta u tri kategorije: muškarci, žene i mješovito. Na utrkama polumaratona, štafeti i utrci na 5 kilometara očekujemo više od 2.000 natjecatelja, a znajući da masovnost doprinosi atmosferi same utrke, za očekivati je da će trkački doživljaj biti vrhunski.

Za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji predviđene su novčane nagrade, a sve sudionike očekuje bogati startni paket kao i u prethodna dva izdanja. Prijave su otvorene na web stranici Utrke.com, a sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici utrke.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top