Magazin Trčanje
UtrkeHelena i Ante u novoj avanturi: Postali treneri u Školi trčanja Zaprešić

Helena i Ante u novoj avanturi: Postali treneri u Školi trčanja Zaprešić

Konačno i grad Zaprešić dobiva svoju školu trčanja. Atletski klub Zaprešić osmislio je zanimljiv program namijenjen totalnim početnicima, dakle ljudima bez i jednog pretrčanog kilometra, ali i trkačima koji su već iskusili i prakticiraju trkački život i čije su ambicije usmjerene prema kvalitetnijim natjecateljskim rezultatima. Treninzi startaju prvog dana ožujka, a različitost u odnosu na većinu ostalih škola trčanja je u tomu što će grupe biti znatno manje i samim time će treneri moći individualnijim pristupom približiti trčanje polaznicima.

Upravo trenerski tim jamči kvalitetu, a predvodit će ga dvoje jako poznatih trkačkih imena: Helena Gleđa i Ante Živković.

‘Drago mi je što ću imati prilike vodeći grupu u školi trčanja Zaprešić prenijeti svoju strast i emocije prema trčanju i ljudima pokazati kako nikad nije kasno krenuti u ovaj sport. Kad jednom zavežete tenisice i napravite prve kilometre ulazite u novu dimenziju života koja vas ponese i tu počinje vaš trkački život, nema nazad. Zaljubit ćete se u trčanje’, kazala nam je Helena, a Ante se nadovezao:

‘Ponosan sam jer sam dio fantastičnog i mladog tima ljudi u jednom novom klubu. Od kad sam krenuo u trčanje zamišljao sam svoju školu trčanja na jednoj od lokacija u kojoj sam boravio, nisam ni sanjao da ću prvi susret sa školom trčanja imati u Zaprešiću. Volim nove izazove te je ovo jedan od njih, vjerujem da će cijeli tim ispuniti želje i ambicije novih trkača, želimo ih motivirati na stalno kretanje i aktivnosti u prirodi u vidu poboljšanja društvenog života, zdravlja. Želimo da nas slijede do zajedničkih uspjeha i postanu bolja verzija sebe’.

Rekreativna grupa organizirana je za one koji žele trčanjem održavati tjelesnu aktivnost i pritom se zabaviti te za mame i tate čija djeca treniraju u AK Zaprešić. Drugim riječima, roditelji će u vrijeme treninga svojih mališana imati mogućnost odraditi vlastiti trkački trening. Natjecateljska grupa ima cilj pomicanja vlastitih granica u vidu rezultata i pripreme za utrke od kraćih dionica pa do polumaratona ili maratona.

Prvi, promotivni sat nove škole trčanja bit će 1. ožujka u 18 sati u maloj dvorani Srednje škole Ban Josip Jelačić, na kojem će se polaznici upoznati s voditeljima škole trčanja, dobiti vrijedne savjete o opremi za trčanje i prehrani, te odgovore na sva pitanja koja ih ‘muče’, dakako, vezano uz trčanje. Nakon uvodnog predavanja održat će se prvi trening.

PRIJAVE: Na OVOM linku!

TERMINI: Termini treninga škole trčanja su utorak i četvrtak od 18:30 do 19:30, a treninzi traju od 45 do 60 minuta.

LOKACIJA: Treninzi škole trčanja održavaju se u Zaprešiću. Početna i krajnja točka su sportski tereni Srednje škole Ban Josip Jelačić. Mjesto okupljanja je ispred ulaza u Sportsku dvoranu srednje škole, gdje postoji mali prostor u kojem polaznici mogu ostaviti stvari, presvući se i krenuti na trening. U ljetnim mjesecima treninzi će biti organizirani u Novim Dvorima.

TRENINZI: Treninzi u školi trčanja su prilagođeni potpunim početnicima, ali već je otvorena i napredna grupa za one iskusnije.

GRUPE: Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 2 tjedna biti podijeljeni u grupe. Grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja koje će biti krajem drugog tjedna škole trčanja. Svaka grupa ima jednog voditelja koji drži tempo i pazi na polaznike.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top