Magazin Trčanje
VijestiKreće gradnja staze za trčanje u Vukovaru

Kreće gradnja staze za trčanje u Vukovaru

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić te gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava predstavili su u četvrtak, 9. ožujka u sjedištu HOO-a u Zagrebu projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru.

Grad Vukovar i HAS zajedno su pokrenuli ovu inicijativu, kojoj se pridružio i HOO, sa željom da se građanima Vukovara, prije svega djeci i mladima, omogući ne samo bavljenje atletikom, već i drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

‘Razmišljali smo što možemo učiniti za Vukovar i došli smo na ideju napraviti nešto što Vukovar nema, a to je atletska staza’, objasnio je predsjednik HAS-a Ivan Veštić i dodao:’U razgovorima s međunarodnim institucijama naišao sam na senzibilitet ljudi koji prepoznaju potrebe grada Vukovara, pa su tako suprotno svojoj praksi da ne financiraju izgradnju atletske staze u zemljama u kojima ona već postoji, u ovom slučaju napravili iznimku’.

Nositelj projekta izgradnje stadiona je Grad Vukovar, dok je HAS nositelj izgradnje atletske staze. Gradnju financijski potpomažu Međunarodna atletska zaklada sa 60.000 te Međunarodno udruženje atletskih saveza sa 100.000 dolara. Na molbu HOO-a, podršku projektu dao je i Međunarodni olimpijski odbor odobrivši potporu u iznosu od 150.000 dolara.

Na Gradskom stadionu HNK Vukovar ’91 u rujnu 2017. godine treba niknuti atletsko trkalište sa šest staza i popratnim atletskim sadržajima. Uredit će se tribine i popratne prostorije, svlačionice, skladište, društvene prostorije i sve ostalo potrebno za funkcioniranje sportskog objekta.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top