Magazin Trčanje
VijestiŠto je drugačije kod inReach Tehnologije?

Što je drugačije kod inReach Tehnologije?

Ostati povezan, informiran i siguran — bez obzira na zemljopisni položaj — postao je bitan i očekivan dio naših života. Dakle, po čemu se inReach satelitski komunikatori ističu? U nastavku su neki od glavnih razloga zašto je korisno držati uređaj s inReach tehnologijom aktivnim i dostupnim.

Povezivanje s jedinom satelitskom mrežom s globalnom pokrivenošću

Satelitska mreža Iridium, najveća svjetska komercijalna satelitska konstelacija, sustav je koji omogućava In Reach uređajima da rade globalno. Njegovi sateliti u niskoj orbiti omogućuju inReach satelitskim komunikatorima prijenos poruka, davanje vremenske prognoze, navigaciju i aktiviranje SOS upozorenja — čak i kada ste vi i vaš uređaj daleko izvan dometa mobilne mreže. Osim toga, višesmjerne, namjenski izrađene antene u inReach uređajima pomažu osigurati brzu vezu, što je posebno važno u hitnim slučajevima kada je svaka sekunda važna.

Interaktivni SOS

S inReach uređajem i aktivnom pretplatom možete poslati SOS poruku i izravno se povezati s Garmin ResponseSM timom. Kada se primi SOS dojava, članovi tima točno određuju mjesto incidenta. Zatim, putem dvosmjerne razmjene poruka, članovi tima prikupljaju informacije od korisnika, koordiniraju reakciju spašavanja i povezuju se s kontaktima za hitne slučajeve.

Interni nadzor u hitnim slučajevima

Jedinstveni dio inReach iskustva je da SOS aktivacijama upravlja Garmin interni tim za nadzor u hitnim slučajevima i centar za koordinaciju odgovora na incidente, Garmin Response. Djelujući od 2007., Garmin Response zapošljava obučene stručnjake. Koriste vlastiti softver za hitne slučajeve za upravljanje svakim SOS incidentom i rade s privatnom globalnom bazom podataka lokalnih osoba koje prve odgovaraju. Tim Garmin Response obradio je više od 10.000 inReach SOS upozorenja.

Opcija osiguranja traganja i spašavanja

Posljednja stvar koju netko želi uzeti u obzir dok se rekreira je “što ako”. Kako bi ublažio te brige, Garmin nudi vlastite planove osiguranja za traženje i spašavanje (SAR). S uređajem inReach i aktivnim planom pretplate možete birati između jednog od četiri SAR plana koji pružaju financijsku naknadu za kvalificirane troškove potrage i spašavanja nastale tijekom spašavanja.

Tri vrste poruka da ostanete povezani s prijateljima i obitelji

in Reach uređaji se često koriste za navigaciju ili SOS upotrebu. Međutim, oni su također satelitski uređaji za razmjenu poruka koji nude fleksibilne opcije slanja poruka koje vam pomažu da ostanete povezani s voljenima, čak i ako je to jednostavno slanje poruke ‘Dobro sam’. Koristeći globalnu pokrivenost satelitske mreže Iridium, inReach uređaji mogu slati poruke na brojeve mobilnih telefona, adrese e-pošte, osobne web stranice MapShare ili druge inReach uređaje.

Druge vrijedne inReach funkcije

Trajanje baterije: S trajanjem baterije od 18 sati s našim najvećim GPS navigatorom sa zaslonom osjetljivim na dodir, Montana 700i, i do 28 dana s našim najmanjim satelitskim komunikatorom, inReach Messengerom, možete dulje ostati u avanturama. Za detaljne informacije o trajanju baterije provjerite odjeljak Specifikacije na svakoj stranici proizvoda uređaja Reach.

Robusna izgradnja: inReach uređaji su čvrsti, izdržljivi, otporni na udarce i vodootporni prema IPX7. Ručna SOS tipka dizajnirana je za rad u mokrim i hladnim uvjetima, što je nedavno dokazano ovim SOS spašavanjem.

Uparivanje inReach-a s kompatibilnim uređajem: Određeni inReach uređaji (inReach Mini i noviji) mogu se upariti s kompatibilnim Garmin uređajima (satovi, biciklistička računala, ploteri itd.) za upravljanje funkcijama inReach-a, uključujući SOS, s uparenog uređaja.

MapShare i praćenje: Pružite mir voljenima korištenjem funkcije praćenja za dijeljenje vaše lokacije u određenim intervalima, bilo na vašoj osobnoj stranici MapShare ili ugrađenoj u poruke (potrebna je aktivna pretplata).

Vremenske prognoze: Aktivna pretplata i veza na satelitsku mrežu Iridium omogućuju vam dobivanje detaljnih vremenskih prognoza za vašu trenutnu lokaciju ili druga odredišta na vašoj ruti s vašeg in Reach uređaja, što vam pomaže da donesete bolje odluke o svojoj avanturi. Ova funkcija se pokazala neprocjenjivom u mnogim ekstremnim vremenskim situacijama.

inReach uređaji pružaju puno snažnih funkcija i funkcionalnosti. Saznajte koji je uređaj pravi za vas na temelju vaših omiljenih aktivnosti.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top