Magazin Trčanje
TekstoviIsprobali smo Forerunner 965 i – oduševljeni smo!

Isprobali smo Forerunner 965 i – oduševljeni smo!

Garmin je konačno izbacio po meni najbolji pametni sat koji sam do sad imao s AMOLED zaslonom. S laganim okvirom od titana, kućištem od 47 mm i najvećim Garmin AMOLED zaslonom od 1,4 inča, Forerunner 965 ima do 31 sat trajanja baterije u GPS načinu rada i do 23 dana u načinu rada pametnog sata.

Forerunner 965 ima opciju uvijek uključenog zaslona u boji koji se lako čita bez obzira na vremenske uvjete, dok zaslon osjetljiv na dodir nadopunjuje tradicionalni dizajn s 5 tipki, omogućujući brz pristup svakodnevnim zdravstvenim funkcijama, pametnim obavijestima i više.

Forerunner 965 također uključuje okvir od titana koji ostavlja dojam dok je još uvijek lagan na zapešću. Osim toga, napredna metrika treninga i uvidi u oporavak pomoći će sportašu da se pripremi za svoju sljedeću veliku utrku – sve bez žrtvovanja trajanja baterije što većinu sportaša ali i rekreativaca zanima. Jedna od novosti je ta da započinjete dan s jutarnjim izvješćem koji vam daje pregled sinoćnjeg sna i temeljem toga vam daje izglede za dnevni trening, varijabilne otkucaje srca (HRV), status i vremensku prognozu (kad je uparen s pametnim telefonom).

Pomoću widgeta utrke dobivate savjete za trening, te prilagođene dnevne treninge i pretpostavke vremena završetka utrke na temelju svih detalja koji vaš pametni sat bilježio vama. Kao nova funkcija koja će zasigurno pomoći svim sportašima jest funkcija omjera opterećenja za praćenje kratkoročnog i srednjoročnog opterećenja, te uvidi u izdržljivost u stvarnom vremenu da spriječe ‘izgaranje’ tokom treninga. Kao vrsni sportski sat Garmin Forerunner 965 ima puno aktivnosti koje može pratiti, a navest ćemo samo neke od njih: trčanje, plivanje, biciklizam, skijanje, planinarenje, HIIT, trčanje na atletskoj stazi itd… Kao i u prijašnjim modelima kompatibilan je s vanjskim senzorima (HR band, senzorom dinamike trčanja), te dopušta se sinkati s drugim aplikacijama (Strava itd.).

Sat koristi intregrirani pulsni oksimetar koji nam omogućuje mjerenje zasićenosti kisika u krvi (SpO2) u bilo kojem trenutku, što je jako korisno sportašima koji žele povećati svoje performanse. Osim toga, Forerunner 965 sadrži elektronički kompas s 3 osi, barometarski visinomjer i termometar koji nam omogućuje da znamo gdje se krećemo, nadmorsku visinu i temperaturu tijekom aktivnosti na otvorenom prostoru.

Razlike između Garmin sata Forerunner 945 i Forerunnera 965

  • Forerunner 965 ima Amoled zaslon što daje satu bolju svjetlinu i jasnoću prikaza parametara, dok Forerunner 945 nema
  • Forerunner 965 ima širi i veći zaslon od Forerunnera 945
  • Forerunner 965 ima funkciju dodirnog zaslona. Značajka zaslona osjetljivog na dodir nedostaje na Forerunneru 945
  • Forerunner 965 ima okvir od titana i daje vrhunski izgled
  • Jedna od najvećih razlika između Forerunner 965 i 945 mora biti dostupnost višefrekventnog senzora za pozicioniranje na Forerunneru 965 (uz multi-band GPS dodana je SatlQ tehnologija koja pomaže u automatskom prebacivanju između multi-banda ili single GPS modova)
  • Forerunner 965 ima nekoliko metrika performansi koje 945 nema – spremnost za trening, varijabilnost otkucaja srca i izdržljivost u stvarnom vremenu, te mjeri snagu trčanja bez eksterne trkačke jedinice (running pod)
  • Razlika u activity profilima, Forerunner 965 je dodano više aktivnosti (Ultra running, gravel bike, e bike, trčanje na atletskoj stazi)
  • Vjerujem da je jednostavno Garmin Forerunner 965 jednostavno bolji sat od 945 zbog svih svojih noviteta i da opravdano nosi nadimak da je novi favorit svim triatloncima i rekreativcima.

Radovan Stošić

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top