Magazin Trčanje
VijestiPustolovne utrke — kako vam Enduro 2 čuva leđa

Pustolovne utrke — kako vam Enduro 2 čuva leđa

Ako idete na svoju prvu 12-satnu pustolovnu utrku ili se pripremate za višednevnu ekspedicijsku utrku, potrebna vam je oprema na koju možete računati. Zamislite epsko trajanje baterije koje može izdržati događaje od više od 30 sati, alate za obuku, sigurnosna upozorenja i način avanturističke utrke koji je u skladu s pravilima natjecanja. Ali prije nego uopće stignete do startne crte, morat ćete uložiti mjesece treninga, tako da se isplati imati pouzdanog saveznika na zapešću koji će pomoći da vaša utrka prođe što je moguće lakše.

Vaš saveznik Enduro 2

Izgrađen je za ekstreme. te utrke o kojima obični ljudi ne mogu ni sanjati – ali znamo da vas zanima sve samo ne običan trening. Njegov robusni i lagani dizajn ima veliki zaslon od 1,4 inča na solarno napajanje i kućište od 51 mm sa safirnom lećom, što olakšava čitanje uputa ili statistike u pokretu. UltraFit narukvica pruža udobnost za bilo koju pustolovnu utrku. Podigli smo trajanje baterije na sljedeću razinu za Enduro 2. Crpeći energiju od sunca, omogućuje vam trčanje uz do 150 sati trajanja baterije u GPS načinu — to je dovoljno za napajanje funkcija načina avanturističkog utrkivanja nadmorske visine, mjerač vremena, vrijeme kruga, doba dana, HR, kompas i vrijeme starta. Također možete pokrenuti mjerač vremena za spavanje kako se ne biste predugo odmarali.

Za redovito vježbanje, dobit ćete do 34 dana trajanja baterije u načinu rada pametnog sata – s dodatnih 12 dana kada se solarno puni – što vam daje potpuniju sliku vašeg zdravlja i kondicije.

Prije nego što stignete do startne linije, morat ćete se usredotočiti na svoj trening. Ovaj pametni sat dizajniran je kako bi vas pripremio za najduže utrke na svijetu s naprednim pomagalima za vježbanje, kao što su trail run VO2 max i ClimbPro, koji pružaju informacije u stvarnom vremenu o vašim trenutnim i nadolazećim usponima, spustovima i ravninama. Pri ruci ćete imati poboljšani mjerač vremena oporavka s preporukama za vježbanje na temelju vaših podataka o spavanju i dobrom stanju. Podaci o trendu pokazuju kakav je učinak vašeg treninga tijekom vremena. Kada upisujete milje, NextFork olakšava navigaciju brzim pogledom dok ste vani na stazi. Moći ćete vidjeti udaljenost do sljedećeg raskrižja staze zajedno s nazivom nadolazeće staze. A ako vas vaša sljedeća pustolovna utrka vodi u ekstremne klimatske uvjete ili nadmorske visine, možete upotrijebiti funkciju topline i nadmorske visine da vidite kako se vaše tijelo ponaša u različitim okruženjima uz privikavanje na toplinu i nadmorsku visinu.

Enduro 2 ima profil pustolovnih utrka i jedan je od nekoliko Garmin satova koji su jedini proizvodi s omogućenim GPS-om koje je ARWS odobrio za natjecanje. To vam omogućuje da vidite broj otkucaja srca, nadmorsku visinu, vremena segmenta i druge metrike dok se utrkujete. Ovaj profil aktivnosti bilježi GPS, ali ne možete vidjeti svoju lokaciju na temelju pravila avanturističkih utrka. Zaslon sa sažetkom može se koristiti za provjeru vašeg vremena završetka sa službenim osobama utrke.

Kako bi vam pomogao da ostanete svjesni svoje okoline tijekom pustolovne utrke, superjaka LED svjetiljka sata svijetli kada sunce zađe. Nudi promjenjive intenzitete sa stroboskopom koji odgovara vašoj kadenci trčanja, a ima i način rada crvenog svjetla koji vam pomaže da pazite na svoju neposrednu okolinu dok navigirate noću. A višepojasni GPS sa SatIQ tehnologijom osigurava vam najbolju točnost pozicioniranja dok također optimizira trajanje baterije uređaja za praćenje vaših utrka.

S nevjerojatnim trajanjem baterije, funkcijama za treniranje i navigacijom, Enduro 2 savršen je suputnik za najteže utrke. Sada sve što vam preostaje je stići do startne linije, a zatim učinite svoje – znajući da će vam Enduro 2 čuvati leđa na svakom koraku.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top