Magazin Trčanje
UtrkeDubrovnik 5K prikupio više od 14 tisuća eura za Doris Bender

Dubrovnik 5K prikupio više od 14 tisuća eura za Doris Bender

Jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg, netom završenog Du Motiona, svakako je bio prizor Straduna ispunjenog prepoznatljivim plavim majicama humanitarne Dubrovnik 5K utrke koja se ove godine trčala za 23-godišnju Doris Bender.

Podsjetimo još jednom, hrabra lavica Doris je zbog teške plućne bolesti i niza drugih dijagnoza na bolničkom liječenju već više od dvije godine, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta. Dubrovčani svih generacija i njihovi gosti ovu su joj nedjelju poslali snažnu poruku podrške i puno pozitivne energije. Svojim su uključivanjem u utrku, bilo trčanjem ili navijanjem, sudjelovali i u prikupljanju novčanih sredstava koja će joj pomoći u nastavku njene borbe.

Veliko srce Dubrovnika ponovo se iskazalo: 1.202 sudionika utrke 5K prikupilo je za Doris 14.424 eura, odnosno oko 108.677 kuna!

‘Spremnost naših sugrađana da pomognu uvijek ostavlja bez riječi. Veliko hvala apsolutno svima koji su se odazvali pozivu i uključili u ovu akciju, srca su nam ispunjena ponosom zbog njenog uspjeha. Svi smo svjesni koliko ovo znači Doris, koja nas je pratila putem društvenih mreža i vidjela da smo svi uz nju, i sada i ubuduće, sve do ozdravljenja. Zahvaljujemo svima i na strpljenju i podršci koju su nam ponovo iskazali u realizaciji cijelog Du Motiona, prije svega PU dubrovačko-neretvanskoj i svim gradskim službama, kao i našim nevjerojatnim volonterima, bez čijeg truda i entuzijazma ovo ne bi mogli organizirati na ovoj razini’, istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Vrijedi istaknuti kako su na ovogodišnjem Du Motionu sudjelovali i svi oni za koje se trčalo na ranijim 5K utrkama: predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije i Društva multiple skleroze Dubrovačko neretvanske županije, Ante Kolunđija koji je ponovo odradio Dubrovački polumaraton, Nevio Krešić koji je istrčao 5K utrku i postao najmlađi Du Motion koordinator te Karla Sentić koja je zabilježila najvažnije trenutke na Stradunu fotoaparatom.

Svi su oni dio velike Du Motion obitelji, obitelji koja će s velikim veseljem dočekati i Doris na Stradunu čim joj to zdravlje bude dopuštalo.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top