Magazin Trčanje
UtrkeSve je spremno za 24. Homo si teć – Rijeka Run

Sve je spremno za 24. Homo si teć – Rijeka Run

Rijeka trkača potrčat će Korzom ove nedjelje, 23. travnja u 9:30 sati, i tako označiti vrhunac ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, koji se održava 24. put. A kad se nešto održava toliki broj godina, očito je da su njegovi sudionici, sportaši, rekreativci i građani prepoznali njegovu važnost i svaki mu se put rado odazivaju.

‘Festival sporta i rekreacije bez sumnje je najpoznatija riječka sportska manifestacija i drago nam je što se ove godine vratila na riječke ulice. U tome svakako ima podršku Grada i gradskih institucija, a vjerujem da su je i građani nestrpljivo čekali. Stoga vjerujem da ćemo ovu nedjelju ponovo uživati u pravom slavlju sporta i zdravog načina života s velikim brojem sudionika. Pozivam sve da se odazovu i humanitarnoj inicijativi koja redovito prati festival te kupnjom Homo si teć majice doniraju sredstva za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka’, izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Službene festivalske majice mogu se kupiti sve do samog kraja festivala na prodajnom štandu festivala na Trgu 128. brigade HV-a te u trgovinama Sport Visiona.

Kao manifestacija koja je odavno prerasla gradske okvira i etablirala se među ljubiteljima rekreacije iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, festival sporta i rekreacije dobio je u županijskim institucijama prirodne partnere, te se izvrsno uklapa u nastojanja da se kompetitivne prednosti ove regije i mogućnosti bavljenja sportom na otvorenom što bolje i snažnije predstave i njenim građanima i gostima.

‘Kao Županija puno ulažemo u sportske objekte i podržavamo sportske saveze, čineći tako sport dostupnijim svim građanima, o čemu svjedoči i velik broj registriranih sportaša i rekreativaca. Sve to doprinosi statusu županije kao najsportskije u državi, a i Homo si teć tu svakako ima svoju ulogu kao jedan od najdugovječnijih promotera sporta i rekreacije’, istaknuo je Vojko Braut, zamjenik župana Primorsko goranske županije.

U nedjelju 23. travnja očekuje nas čak 7 utrka: 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0, Erste Petica, mići trk za djecu vrtićke dobi i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te svakako najpoznatija i najveća – humanitarna utrka građana.

‘Homo si teć je odlična promocija važnosti bavljenja sportom i lijepo je vidjeti da se njegovoj pozitivnoj poruci uvijek odazivaju sve generacije Riječana. Natjecateljske utrke dobra su prilika da se pokažu naši amaterski i profesionalni sportaši, što smo mogli i vidjeti već na prve dvije održane utrke na Trsatskim stubama i Molo Longu. Svakako pozivam sve da se odazovu i ove nedjelje i iskoriste mogućnost rekreacije u centru grada bez prometa te naravno, sudjeluju u humanitarnoj akciji’, poručila je tajnica Županijske zajednice sportova Katja Luketić.

‘Vrijedi naglasiti i kako se festival ove godine snažno okrenuo domaćim trkačima, pa oni čine i veliku većinu sudionika natjecateljskih utrka, iako imamo i sudionike iz Slovenija, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Velike Britanije i Ukrajine. Osim toga, niz domaćih klubova pomaže u tehničkoj realizaciji utrka, poput Atletskog kluba Rika, Triatlon kluba Rival i Veslačkog kluba Jadran, a svakako treba istaknuti i vrijedne volontere iz Volonterskog programa HKD-a na Sušaku te članove Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatske, koji će biti prisutni u velikom broju kao pomoć i podrška organizaciji’, naveo je glasnogovornik festivala Bruno Župan.

‘Erste Banka s velikim zadovoljstvom stoji uz Homo si teć – Rijeka Run kao generalni pokrovitelj već dugi niz godina i za nas ovaj festival ima poseban značaj, jer promovira zdrav način života i rekreaciju, uz puno pozitivne energije i okupljanja velikog broja građana. Zato joj se uvijek jako veselimo i rado u njoj sudjelujemo’, kazala je Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Rijeka, sektor građanstva Erste Banke.

‘Lijepo je ponovno biti dio ove sjajne trkačke priče. Smatramo da je naš Heineken 0.0 savršeno pivo prije, tijekom ili nakon sportskih aktivnosti, jer ima sjajan okus s nula alkohola. Dago mi je da su to prepoznali brojni trkači i trkačice, ali i navijači u Rijeci i šire. Organizatorima Rijeka Runa u svim natjecateljima Desetke powered by Heineken 0.0 želimo puno uspjeha u nedjelju’, poručio je Nikša Ende, menadžer premium brendova u Heinekenu Hrvatska.

VAŽNO: Obavijest o preusmjeravanju prometa za vrijeme Homo si teć

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top