Magazin Trčanje
UtrkeDanijel Peček i Tea Faber najbrže istrčali riječki lukobran

Danijel Peček i Tea Faber najbrže istrčali riječki lukobran

Festival sporta i rekreacije nastavljen je ove subote utrkom po riječkom lukobranu Molo Longo trk, koja je i ovaj put privukla mnoštvo odlično raspoloženih trkača. Dok su neki odlučili rekreativno istrčati dva kruga po popularnoj riječkoj šetnici uz more, drugi su odlučili odraditi isto sa što boljim rezultatima, a u tome su ih poslužili i za trčanje optimalni vremenski uvjeti.

Od 151 trkača koji su ravno u 10 sati krenuli sa starta, najbolje su rezultate u apsolutnoj ženskoj kategoriji ostvarile Tea Faber – AK Dubrovnik (23:21), Elena Ban – AK Kvarner (23:42) i Marina Juranić (23:46), dok su kao apsolutni pobjednici u muškoj kategoriji slavili Danijel Peček – AK Kvarner (19:29), Blaž Car-Pavlic – AK Kvarner (19:34) i Josip Meštrić – AK Rika (19:42).

Tako je Danijel Peček istrčao Molo Longo za tri sekunde brže od dosadašnjeg rekordera Ivana Dračara i postavio novo najbolje vrijeme utrke.

Vrijedne nagrade sponzora Sport Visiona i unikatne pehare izrađene od strane Darije Žmak Kunić, izvanredne profesorice na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, najboljim su trkačima uručile privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke, Vlasta Linić, te glavna tajnica Županijske zajednice sportova, Katja Luketić Kukec.

Vrijedi istaknuti kako se i na ovoj utrci moglo vidjeti sve generacije rekreativaca: najmlađi sudionik bio je David Pap (2015.), dok su najstariji trkači ujedno i veterani Molo Longo trka, Josip Jahn (1949.) i Sead Ahmutović (1950.).

Molo Longo trk uvertira je u veliku završnicu festivala sporta i rekreacije 23. travnja, kada nas u samom centru grada očekuje čak 7 utrka. Od toga su četiri natjecateljske te se za njih treba prijaviti do 14. travnja putem www.rijeka.run – 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7 km, Desetka powered by Heineken 0.0 i Erste Petica, te od nenatjecateljskih utrka mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te velika humani-tarna utrka građana.

Ususret završnice festivala građani su pozvani uključiti se u humanitarni aspekt festivala i kupnjom festivalske majice donirati za Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Majice se mogu kupiti na prodajnom štandu na Trgu 128. brigade HV-a i u trgovinama Sport Visiona.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top