Magazin Trčanje
UtrkeNikad brži 539 skok: Ivan Vuletić postavio novi rekord staze

Nikad brži 539 skok: Ivan Vuletić postavio novi rekord staze

Tijekom vikenda, 24. izdanje festivala sporta i rekreacije otvoreno je kratkom, ali izazovnom utrkom po Trsatskim stubama i to na najbolji mogući način – obaranjem rekorda staze koji je još 2017. postavio Matjaž Štanfel (03:05). Vlasnik novog rekorda je Ivan Vuletić iz AK Kvarner, kojem je za prijeći 539 stepenica trebalo 2 minute i 58 sekundi!

Pedesetak trkača prihvatilo je izazov i istrčalo 539 Trsatskih stuba, odnosno stazu dugu 493 metra, s visinskom razlikom od 91 metra između starta u podnožju i cilja na platou u Ulici Joakima Rakovca. U postizanju odličnih rezultata poslužilo ih je i vrijeme, kišni oblaci strpljivo su sačekali kraj utrke i podjelu zasluženih nagrada.

U apsolutnoj ženskoj kategoriji najbrže su bile Maja Urban – AK Maksimir (04:51), Katarina Zaraj – ŠRD Sport Vizija Opatija (04:54) i Marta Močinić – (05:06), dok su u muškoj kategoriji kao apsolutni pobjednici slavili Ivan Vuletić – AK Kvarner (02:58), Davor Varga – TK Rival (03:16) i Igor Horvat – TK Međimurje (03:17).

Svima njima uručeni su poklon bonovi sponzora Sport Vision te unikatni pehari izrađeni od strane Darije Žmak Kunić, nagrađivane akademske umjetnice i profesorice na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Da je utrka i ovaj put privukla trkače svih dobnih skupina, svjedoči razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg trkača, odnosno Ariana Glavića (2010. godište) i Božidara Bogojevića (1941. godište).

Festival sporta i rekreacije nastavlja se u subotu 8. travnja uz utrku po popularnoj riječkoj šetnici – Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke (polumaraton, utrka štafeta, Desetka powered by Heineken i Erste Petica, sve na rasporedu 23. travnja), mogu se obaviti na službenoj stranici www.rijeka.run.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top