Magazin Trčanje
VijestiGarmin predstavio novu MARQ 2 kolekciju

Garmin predstavio novu MARQ 2 kolekciju

Blagdansko i svečano ozračje zavladalo je restoranom Mano 2 u kojem je Garmin predstavio MARQ – kolekciju pet luksuznih modernih funkcionalnih satova druge generacije: MARQ Athlete, MARQ Adventurer, MARQ Golfer, MARQ Captain, i MARQ Aviator. Predstavljanje je održano u društvu Garmin ambasadora, uspješnih hrvatskih sportaša koji su tom prigodom ispričali svoju priču o jednoj sekundi. Satove su na događaju predstavili: trofejni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković, hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela, hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro te avanturist i osnivač Outdoors Croatia Ante Tonči Fabris.

Ovi luksuzni satovi jedinstveno su izrađeni da budu pouzdani suputnik za sportske pothvate, avanturu na otvorenom, letenje i više. Izrađena od titanija 5. klase i živopisnog AMOLED zaslona osjetljivog na dodir s kupolastim safirnim lećama, kolekcija MARQ (Gen 2) jača je i svjetlija nego prije – a ipak ostaje iskovana od autentičnog Garmin DNK.

S namjenskim funkcijama, trajanjem baterije do 16 dana u načinu rada pametnog sata i pažljivo odabranim materijalima, svaki MARQ sat je namjerno projektiran za bilo koju životnu avanturu.

MARQ kolekcija druge generacije pokazuje pravu predanost Garmina prema kvaliteti, inovativnosti i pouzdanosti. Pritom ova kolekcija postavlja novi standard u industriji satova svojom funkcionalnošću, dizajnom i uistinu autentičnim funkcijama, rekao je Neven Čolić, direktor Garmin Hrvatska.

Dizajnirana vrhunskom izradom i s pažnjom na detalje, kolekcija MARQ izrađena je od materijala poput titanija, keramike i safirnog stakla. Titanij visoke učinkovitosti 5. klase je pet puta jači i tvrđi od većine čelika, što povećava otpornost na toplinu i koroziju, čineći ga otpornijim na ogrebotine i lakšim na zapešću u usporedbi s nehrđajućim čelikom. Kućište sata od 46 mm sadrži kupolastu safirnu leću i živopisni AMOLED zaslon osjetljiv na dodir visokog odziva. Remeni su pomno dizajnirani za svaku aktivnost i uključuju titanij, hibridnu kožu, jacquard tkaninu, najlon i silikon.

Trajanje baterije do 16 dana u načinu rada pametnog sata znači da ne morate brinuti o punjenju tijekom putovanja ili čak tijekom noći. Dok spava, MARQ prikuplja vitalne biometrijske podatke kako bi dao individualizirane informacije o kvaliteti sna, stresu i oporavku. Kada dođe vrijeme za ponovno punjenje, magnetski punjač se bez napora usklađuje sa svakim MARQ satom, s vremenom punjenja od jednog sata — dvostruko brže od prethodnog dizajna.

Vrhunske funkcije za moderne istraživače

Više od dodatne opreme, kolekcija MARQ uključuje Garmin paket zdravstvenih i wellness funkcija koje rade 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, kao što su praćenje otkucaja srca, disanja i stresa na zapešću, napredni uvidi u san, praćenje energije Body-Battery i novi Jet Lag Adviser. Bez obzira radi li se o svjetskom putniku ili sportašu koji sudjeluje na događajima u zemlji ili inozemstvu, Jet Lag Adviser pomaže korisnicima da se osjećaju najbolje što mogu psihički i fizički. Koristeći povijest spavanja i druge metrike, savjetnik preporučuje količinu izloženosti svjetlu, raspored spavanja i tjelovježbu kako bi se smanjili učinci jet laga za sljedeće dugo putovanje. Funkcija će predložiti što učiniti i u koje vrijeme za brzu prilagodbu na novu vremensku zonu i čak slati obavijesti na zapešće dajući savjete i podsjetnike za stvari kao što su unos kofeina, prehrana i više. Prije polaska, korisnici mogu unijeti detalje putovanja u aplikaciju Garmin Connect i pratiti kako se interni sat njihovog tijela prilagođava novom odredištu.

Novo u svim MARQ satovima, kolekcija uključuje podršku za višepojasni GNSS, višefrekventni GPS (L1 + L5) i Garmin SatIQ tehnologiju, koja osigurava vrhunsku točnost pozicioniranja u bilo kojem okruženju dok optimizira trajanje baterije. Bez obzira kamo vas avantura vodi, ova tehnologija automatski odabire pravi satelitski način rada za okolinu u stvarnom vremenu.

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top