Magazin Trčanje
UtrkeRiječka zimska liga slavi 18. rođendan: Novih osam kola od Fužina i Kostrene do Mošćeničke drage i Kastva

Riječka zimska liga slavi 18. rođendan: Novih osam kola od Fužina i Kostrene do Mošćeničke drage i Kastva

Riječka zimska liga u trčanju održava se od 2004. i ove godine slavi svoje 18. izdanje. Zamišljena je kao mjesto okupljanja sportaša, trkača, triatlonaca i svih ostalih koji trče, te kao mjesto druženja, zajedničkog treninga i razmjene iskustava. Okuplja i nagrađuje sve uzraste od djece do veterana.

Zimska liga, kako ju od milja zovu, svake godine počinje prije zime i kroz svojih osam kola tradicionalno obilazi županiju od Rijeke, Kostrene, Kastva, Mošćeničke Drage sve do Fužina i dalje. Na svakom od kola Zimske lige trči se oko 6 kilometara, ovisno od lokacije održavanja, najčešće po asfaltu, a ponekad kao u Kastvu i Fužinama malo i po makadamu.

Svako kolo Zimske lige okupi 100-tinjak trkača, što onih željnih rezultata, što onih željnih druženja i otkrivanja trkačkih staza širom Primorsko-Goranske županije. Trči se timski i individualno, na svakom kolu se skupljaju bodovi, a najbolji timovi i trkači proglašavaju se na zadnjem kolu, finalu lige. Posebnost su memorijalno kolo Ivan Stipančić koje nagrađuje trkače 60+ veterane kao i maškarano kolo koje se trči na Molo Longu za vrijeme Riječkog karnevala, a koje nagrađuje najbolje maskirane trkače.

Trkače na kolima lige uvijek prate vjerni navijači kojih ponekada bude koliko i samih trkača, jer nedjelja je krasan dan za jutarnju kavu u nekom od prelijepih mjesta naše županije.

Lani je Zimska liga nakon 8 utrka, posjetila 7 prekrasnih destinacija: Kostrenu dvaput, Rijeku, Kastav, Fužine, Mošćeničku Dragu, Kraljevicu i Dramalj, a sakupila više od 700 sudionika, 4.000 zajednički pretrčanih kilometara i 70.000.000 zajedničkih kapljica znoja. Bila je to fantastična šetnja Primorsko-goranskom županijom, puna zdravih i veselih ljudi željnih sporta i dobrog društva, koju su toplo ugostili sva mjesta svojim srcima, trkačkim cestama, te hranom i pićem.

Organizator, Triatlon klub Rival objavio je datume održavanja ovogodišnjih kola liga. Trči se isključivo nedjeljama, a utrke se održavaju u suradnji s lokalnim općinama i turističkim zajednicama:

  1. kolo: 13. studenoga 2022. – Fužine,
  2. kolo: 27. studenoga 2022. – Kraljevica,
  3. kolo: 4. prosinca 2022. – Kostrena,
  4. kolo: 10. prosinca 2022. – Kastav,
  5. kolo: 15. siječnja 2023. – Bakar,
  6. kolo: 29. siječnja 2023. – Čavle,
  7. kolo: 12. veljače 2023. – Rijeka, (Carnival run by Torpedo runners, Molo Longo),
  8. kolo: 5. ožujka 2023. – Kostrena.

 

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top