Magazin Trčanje
UtrkeSvi na Lapad Run – trčanje ili šetnja za plemeniti cilj

Svi na Lapad Run – trčanje ili šetnja za plemeniti cilj

Utrkom Lapad Run, koja će se trčati u subotu 29. listopada, Du Motion se i ove godine uključuje u obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke. Nastala u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, utrka ima za cilj širenje svijesti o prevenciji ove opake bolesti i njenom ranom otkrivanju.

‘Sretni smo što se naša suradnja sa Zavodom nastavlja u 2022. godini, kao što nas veseli i još jedno sportsko druženje s našim sugrađankama i sugrađanima, koje pozivamo da nam se pridruže u što većem broju. Svaka fizička aktivnost doprinosi očuvanju našeg zdravlja, stoga su uz trkače dobrodošli i svi oni koji će dionice od 5 ili 10 kilometara prijeći hodajući’, izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Rak dojke vodeća je maligna bolest kod žena, koja se u Hrvatskoj otkrije kod šest žena svaki dan, odnosno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji po jedan slučaj svaki četvrti dan. Iako otprilike četvrtina slučajeva završi nažalost smrtnim ishodom, važno je naglasiti kako se u velikoj većini slučajeva radi o bolesti izlječivoj ako se otkrije na vrijeme. Lapad Run jedna je od brojnih aktivnosti koje se poduzima kako bi se doprijelo do građana i naglasila važnost redovitih preventivnih pregleda.

Uz plemeniti cilj te start i cilj u Uvali Lapad, ‘mamac’ za rekreativce je svakako i jedna od najatraktivnijih dubrovačkih staza uz more. Prijave se primaju putem službene stranice Du Motiona, a broj trkača limitiran je na 200.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top