Magazin Trčanje
VijestiGarmin inReach Messenger: za komunikaciju i sigurnost izvan pokrivenosti mobilnom mrežom

Garmin inReach Messenger: za komunikaciju i sigurnost izvan pokrivenosti mobilnom mrežom

Uz samo 114 g, uređaj vam omogućuje slanje i primanje poruka, aktiviranje interaktivnog SOS-a i primanje obavijesti da je pomoć na putu — čak i bez mobitela

Predstavljamo inReach Messenger, novi uređaj usmjeren na komunikaciju s globalnim dvosmjernim slanjem poruka, dijeljenjem lokacije i SOS mogućnostima. Napravljen za one koji žele brz i jednostavan način da dopru do svojih voljenih kada nisu pokriveni mobilnom mrežom, inReach Messenger pruža besprijekornu satelitsku komunikaciju bilo kao samostalan uređaj ili kada je uparen s novom aplikacijom Garmin Messenger za pametne telefone. Ova nova aplikacija koristi bežični Internet, mobilnu i satelitsku povezanost za dvosmjerno slanje poruka i grupnu razmjenu poruka. Popratna aplikacija Messenger automatski će odabrati između Wi-Fi, mobilne ili satelitske veze kako bi se osiguralo da je svaka poruka poslana i primljena. U slučaju nužde, inReach Messenger i Messenger App mogu poslati SOS poruku Garmin međunarodnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24/7. (IERCC).

Pojednostavljena komunikacija

Kada su upareni s inReach Messengerom, korisnici mogu sinkronizirati svoj popis kontakata pametnog telefona s popratnom aplikacijom kako bi olakšali ostanak u kontaktu. Za najučinkovitiju razmjenu poruka, popratna aplikacija će slati poruke, objavljivati na društvenim medijima ili komunicirati s kolegama avanturistima putem mobilne ili Wi-Fi veze kada je dostupna, a zatim se automatski prebaciti na 100% globalnu satelitsku mrežu Iridium kada više nije u mobilnoj mreži ili Wi-Fi dometu.

Kako bi svi prijatelji i obitelj bili u toku s putovanjem, nova prateća aplikacija Messenger podržava grupne tekstualne razgovore s prijateljima i obitelji, čak i onima koji nemaju inReach uređaje. Korisnici mogu nastaviti razgovore unutar aplikacije kod kuće koristeći svoju Wi-Fi ili mobilnu vezu bez potrebe za promjenom postavki.

inReach Messenger radi kao potpuno funkcionalan, samostalan uređaj i ne zahtijeva mobilni telefon. Korisnici se mogu prijaviti kako bi jednostavno obavijestili kontakte o tijeku putovanja, poslali ažuriranja lokacije, pokrenuli ili zaustavili praćenje i prijavili SOS izravno s uređaja.

Tu kada vam je najpotrebnije

Zahvaljujući namjenskom SOS gumbu na inReach Messengeru, korisnici mogu brzo prijaviti SOS ako se dogodi hitan slučaj. Nakon što se prijavi SOS, inReach Messenger će poslati poruku u pomoć IERCC-u, profesionalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24 sata dnevno i radi koordinaciju odgovora. IERCC može komunicirati s korisnikom inReach Messengera uz obavještavanje odgovarajuće organizacije za traženje i spašavanje ili drugih resursa. IERCC će dostaviti potvrdu da je pomoć na putu i dati ažurirane informacije o statusu odgovora. IERCC također može kontaktirati korisnikove kontakte za hitne slučajeve i nastavit će pratiti incident dok se ne riješi.

Koristeći novu Garmin funkciju ‘Sigurnosno punjenje’, ako korisnikov pametni telefon isprazni bateriju, korisnik može jednostavno povezati inReach Messenger sa svojim pametnim telefonom za dovoljno napunjenosti za slanje prilagođenih tekstualnih poruka iz aplikacije Garmin Messenger.

Pogledajte što se događa kada se SOS aktivira na inReach uređaju

Stvoreno za avanturu

inReach Messenger pruža do 28 dana trajanja baterije u zadanim postavkama. InReach Messenger otporan na udarce staje u vaš dlan, dimenzija je samo 3,1” x 2,5” i težak je 114 g. Ocjenjen otpornošću na vodu prema IPX7, inReach Messenger može izdržati slučajno izlaganje vodi do 1 metra trajanja do 30 minuta.

Kako bi poboljšao svaku avanturu, inReach Messenger može se upariti s više od 80 kompatibilnih Garmin uređaja uključujući pametne satove, ručne uređaje, navigatore i još mnogo toga. Nakon uparivanja s kompatibilnim uređajem, inReach Messenger omogućuje korisnicima slanje i primanje poruka, dijeljenje svoje lokacije, primanje pametnih obavijesti i prijavljivanje SOS-a s uparenog uređaja.

inReach Messenger predstavlja najnoviju inovaciju u Garmin rastućoj obitelji globalnih satelitskih komunikacijskih uređaja i sada je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 299,99 EUR.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top