Magazin Trčanje
UtrkeUvertira u spektakl otvaranja: 250 sudionika Du Motionove utrke pretrčalo Pelješki most

Uvertira u spektakl otvaranja: 250 sudionika Du Motionove utrke pretrčalo Pelješki most

Neopisivo iskustvo! Ovakva se utrka pamti zauvijek. Čim je izašla vijest o njoj, znali smo da moramo biti tu, ali ovo je premašilo sva očekivanja. Jednostavno djeluje nestvarno činjenica da smo među prvima pretrčali Pelješki most, prvi su dojmovi trkača Du Motionove utrke mostom koji nakon 300 godina ponovo povezuje krajnji jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

Točno 250 trkača iskoristilo je priliku kakva se pruža jedanput u životu i istrčalo 5,5 km utrke koja je ujedno bila uvertira u cjelodnevnu spektakularnu svečanost otvaranja najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti Hrvatske i jednog od najvećih mostova u Europi.

Najbolje su rezultate ostvarili Leo Zlokić (20:07), Marko Matić (20:34) i Petar Dragojević (21:35) u muškoj te Lukrecija Krstičević (22:38), Marina Juranić (22:43) i Karmen Fabris (25:46) u ženskoj kategoriji. Ukupni poredak trkača dostupan je na ovom linku.

‘Za nas Dubrovčane današnji dan ima posebnu emotivnu težinu i riječi nisu dovoljne za opisati sve ovo, a ponajmanje ponos što smo imali priliku biti jedan mali dio današnjeg spektakla otvaranja. Na tome svakako zahvala ide i našim partnerima, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici grada Dubrovnika i Hrvatskim cestama, s kojima smo realizirali ovu neponovljivu utrku o kojoj će se još dugo pričati’, izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Susreti trkača i Pelješkog mosta ovdje ne staju, jer upravo će most trkačima u budućnosti znatno olakšati dolazak na Du Motionove utrke u Dubrovniku.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top