Magazin Trčanje
UtrkeMatea Parlov Koštro otputovala u Tokio

Matea Parlov Koštro otputovala u Tokio

Slatko iščekivanje prije puta za OI Tokio 2020. završeno je za još jednu hrvatsku sportašicu. Rano jutros iz zagrebačke zračne luke dr. Franjo Tuđman, u Japan je sa svojim trenerom Slavkom Petrovićem otputovala maratonka Matea Parlov Koštro.

Nakon visinskih priprema u talijanskom Livignu i švicarskom St. Moritzu te završnih u Zagrebu, da bi se priviknula na visoke temperature kakve je očekuju na olimpijskoj stazi Tokija, jedna od dvije hrvatske maratonke (druga je Bojana Bjeljac) krenula je jutros prema ostvarenju svojih sportskih snova. Višestruka hrvatska prvakinja na srednjim i dugim stazama, Matea Parlov Koštro olimpijsku normu u maratonu ispunila je u Valenciji potkraj 2020. godine. Bio je to njezin treći maraton u životu, u kojem je postavila i osobni rekord od 2 sata 28 minuta i 52 sekunde, a koji joj je otvorio vrata olimpijskog raja.

Sjajno raspoložena, svjesna dobre forme i vjere u svoje mogućnosti, Matea Parlov Koštro, kojoj je uzor proslavljeni hrvatski boksač Mate Parlov, inače njezin rođak, imala je lijepu podršku klupskih prijatelja iz Atletskog kluba Svetice. Također, rado je podijelila i neka svoja razmišljanja o utrci života koja je čeka u olimpijskom gradu.

‘Stvarno sam super spremna, jako sam uzbuđena, ali isto tako mislim da sam i hladne glave što se tiče utrke, tako da evo, stvarno jedva čekam. Ja sam u formi života, stvarno sam jako dobra. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, možda da dođe nekakva hladnija fronta, ne bi bilo loše. Mislim da će nam najviše problema stvarati visoka vlaga u zraku, ali ja ću dati 110 posto od sebe pa kako bude’, kazala je Matea uoči polijetanja iz Zagreba.

Bojana Bjeljac otputovati će u Tokio 30. srpnja. Maraton na kojem će nastupiti naše dvije odlične dugoprugašice na rasporedu je 7. kolovoza, što će omogućiti našim maratonkama bolju adaptaciju na posebne vremenske uvjete koji ih čekaju u Tokiju.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top