Magazin Trčanje
UtrkeAlija Imamović i Nikolina Stepan pobjednici prvog šibenskog Runesca

Alija Imamović i Nikolina Stepan pobjednici prvog šibenskog Runesca

Sa startom kod topova na Šibenskoj rivi, a u organizaciji Atletskog kluba Fit i 08 Forca Šibenik, u nedjelju je startao prvi Runesco – Šibenik polumaraton. Čak 340 trkača protrčalo je tim divnim dalmatinskim gradom te unatoč kiši pokazalo kako ništa ne može omesti jedan tako značajan događaj za razvoj sporta i grada Šibenika.

Polumaratonom se uživalo trčeći uz more s pogledom na znamenitosti grada, čime je trasa utrke spojila dvije svjetske kulturne baštine Unesco-a, Katedralu Sv. Jakova i tvrđavu Sv. Nikole. Uvjerljivi pobjednici utrke na 21,1 kilometar bili su Alija Imamović iz BiH i domaća dugoprugašica Nikolina Stepan. U sklopu Runesco polumaratona, održana je i utrka Sv. Nikola dužine 2,6 km, koja se trčala starom jezgrom grada Šibenika.

Najbržima su uručene vrijedne nagrade, kao i nagrade po kategorijama, ali i nagrade za najbrže Šibenčanke i Šibenčane pod nazivom Najbrže noge Šibenika.

U organizaciji su pomogli Hotel Bellevue Superior City Hotel Šibenik, Grad Šibenik, TZ grada Šibenika i Šibensko-Kninske Županije te Općina  Primošten.

Rezultati:

Polumaraton (M) Polumaraton (Ž) Utrka Sv. Nikola (M) Utrka Sv. Nikola (Ž)

1.

Alija Imamović (BiH)

1:14:38

Nikolina Stepan (Hrv)

1:25:19

Danijel Peček (Hrv)

08:08

Tea Faber (Hrv)

09:19

2.

Robert Radojković (Hrv)

1:16:25

Dijana Manđeralo (Hrv)

1:35:18

Karmelo Mrvica (Hrv)

09:34

Lukrecija Krstičević (Hrv)

09:37

3.

Goran Murić (Hrv)

1:18:48

Marijana Katić (Hrv)

1:37:25

Šime Pulić (Hrv)

09:59

Amela Trožić (BiH)

10:03

 

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top