Magazin Trčanje
VijestiGarmin vivoactive 4 i 4S: Dostignite sve postavljene ciljeve!

Garmin vivoactive 4 i 4S: Dostignite sve postavljene ciljeve!

Tvrtka Garmin International predstavila je vivoactive 4 i 4S GPS pametne satove s trenutno najširom paletom funkcija za cjelodnevno praćenje zdravstvenog stanja. Inovacije uključuju napredno praćenje sna s PulsOx funkcijom, praćenje respiratornih funkcija, Body Battery – monitoring tjelesne energije, alarm na nepravilni rad srca, praćenje menstrualnog ciklusa, praćenje stresa s uputama za relaksaciju, praćenje hidratacije tijela i još mnogo toga.

vivoactive 4 dostupan je u dvije veličine (40 mm i 45 mm) i raznim opcijama boja i metalnih dijelova, a ekran mu je uvijek uključen. Ugrađena punjiva baterija traje do 8 dana kada se koristi kao pametni sat. Ovaj sat osmišljen je i opremljen za aktivan stil života. Novi, pametni satovi vivoactive 4 i 4S su jedni od mnogih Garminovih noviteta koji su predstavljeni na poznatom IFA sajmu u Berlinu.

‘Mi u Garminu vjerujemo kako se zdravlje i aktivnost trebaju mjeriti s puno više parametara od običnog praćenja prevaljene udaljenosti’, rekao je Dan Bartel, Garminov podpredsjednik internacionalne prodaje. ‘vivoactive 4 serija je alat za korisnike koji žele pratiti i unaprijediti cjelokupni zdravstveni status tijela, a to uključuje parametre kao što je količina popijene vode ili provjera Body Battery funkcije kako bi bili sigurni je li trening umjesto ručka dobra ideja. Kad je vrijeme za trening, vivoactive 4 nudi pregršt opcija, od unaprijed programiranih treninga snage do Pilatesa’.

Za one koji žele podignuti svoju fitness rutinu na viši nivo, vivoactive 4 na svom ekranu prikazuje više od 40 animiranih vježbi za snagu, kardio, jogu i pilates. Ove vježbe su jednostavne za praćenje te prikazuju kako vježbu pravilno izvesti, direktno na zaslonu sata. Animirane vježbe su zadnji dodatak širokoj paleti mogućnosti ovog sata koje između ostalog uključuju: učitane programirane treninge, ostale treninge koje možete preuzeti s Garmin Connect web sučelja, vaše vlastite treninge ili Garmin Coach plan treninga za trčanje 5, 10 ili 21 km.

Zbog toga što je glazba motivacija svima, vivoactive 4 omogućuje pohranu omiljenih pjesama i playlista uključujući i muzičke servise poput Deezer, Spotify i Amazon direktno u memoriju sata. Sigurnosne funkcije i funkcije praćenja ugrađene su u vivoactive 4 kako bi osigurali bezbrižno izvođenje aktivnosti, a uključuju detekciju incidenta i asistenciju (tijekom određenih aktivnosti). Obje funkcije šalju poziciju u realnom vremenu unaprijed određenim kontaktima.

Inovativna Body Battery funkcija omogućuje provjeru nivoa vlastite tjelesne energije u bilo kojem trenutku, što pomaže kod planiranja treninga, vremena odmora i spavanja. Koristeći kombinaciju podataka prikupljenih iz stresa, varijabilnosti srčanog ritma, spavanja i aktivnosti, viša razina Body Battery funkcije daje vam optimalno vrijeme za trening dok niža vrijednost najavljuje potrebu za odmorom.

Kad dođe vrijeme spavanja, napredni sustav praćenja sna procjenjuje lagani, duboki i REM stupanj spavanja. Nova funkcija praćenja respiratornih funkcija mjeri broj udaha po minuti dok PulsOx prati zasićenje krvi kisikom. Kombinacija ovih podataka daje uvid u kvalitetu sna. Nakon buđenja, korisnik može pregledati svoju statistiku spavanja u Garmin Connect web aplikaciji.

S ugrađenim GPS-om, Elevate monitorom praćenja srčanog ritma na zapešću i više od 20 ugrađenih in-door i outdoor sportskih aplikacija koje uključuju i Pilates, Yogu, trčanje, plivanje itd., vivoactive 4 satovi prepuni su funkcija za aktivni život. Ako trebate predah, vivoactive 4 nudi strukturiranu tehniku opuštanja za bolje fokusiranje i relaksaciju.

Ključna povezivost ostvarena je obavijestima o dolaznim pozivima, tekstualnim porukama i porukama društvenih mreža ili kalendara te podsjetnika. Vivoactive 4 satovi također uključuju Garmin pay – funkciju beskontaktnog plaćanja pa korisnici mogu ostaviti gotovinu i kartice kod kuće. Garmin Pay može se koristiti na svim bitnijim naplatnim sustavima u svijetu uključujući i Hrvatsku gdje radi pomoću MasterCard i Revolute sustava. Za plaćanje nije potrebna kartica, niti telefon ili novčanik. Personalizacija je zabavna uz tisuće besplatnih izgleda ekrana, aplikacija i widgeta iz Garmin Connect IQ store aplikacije. Korisnici mogu čak postaviti i svoje vlastite fotografije kao pozadinu zaslona.

vivoactive 4 (45 mm) ima bateriju koja traje do 8 dana kao pametni sat te do 6 sati s uključenim GPS-om i slušanjem muzike. vivoactive 4S (40 mm) ima bateriju koja traje do 7 dana kao pametni sat te do 5 sati s uključenim GPS-om i slušanjem muzike. Oba modela u prodaji su kod odabranih Garminovih partnera te na Garmin.com web shopu po preporučenim maloprodajnim cijenama od 2.350,00 kn na više.

vivoactive 4 satovi su zadnja inovacija brzorastućeg Garmin fitness segmenta koji proizvodi tehnologiju za unaprijeđenje i promoviranje zdravog i aktivnog načina života. Bilo da su korisnici trkači, biciklisti, plivači, multisportaši ili samo žele ostati aktivni tijekom dana, Garmin ima proizvod koji im omogućava postizanje željenog fitness cilja.

Već desetljećima tvrtka Garmin predstavlja pionira u inovacijama GPS navigacije uključujući bežične uređaje i aplikacije za ljude koji žive aktivan život. Garmin proizvodi uređaje za pet osnovnih segmenata: cestovnu navigaciju, avijaciju, fitness, nautiku te outdoor rekreaciju.

Za više informacija posjetite www.garmin.com, facebook.com/garmin, instagram.com/garmin, twitter.com/garmin ili youtube.com/garmin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top