Magazin Trčanje
UtrkeSkakavac Trail – spoj prirode, adrenalina i prijateljstva

Skakavac Trail – spoj prirode, adrenalina i prijateljstva

U Sarajevu će se 28. rujna, treću godinu uzastopno, održati Skakavac Trail, kojeg organizira Planinarsko društvo Skakavac. Utrka je po mnogo toga posebna i drugačija, a njezino održavanje i ove godine pomaže Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Da se organizacijski tim Skakavac Traila trudi i čini sve da utrka svake godine bude sve bolja, dokazuje činjenica o sve većem broju prijavljenih trkača iz različitih zemalja svijeta, onih koji su već iskusili ovu utrku, ali i onih koji će to uraditi po prvi put, kao i podrška koju Udruženje dobiva od institucija i kompanija.

Ono što trkače očekuje ove godine su tri utrke od kojih svaka nosi kvalifikacijske bodove. Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, u sklopu njega će se održati i 1. Prvenstvo BiH u brdskom trčanju. Uz sve to, PD Skakavac u sklopu ovog događaja organizira prvu Canicross utrku i koja već sada ima veliki broj interesenata.

Planinarsko društvo Skakavac vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, te zahvaljujući zajedničkim treninzima koji se održavaju gotovo svaki vikend privlači sve veći broj trail trkača.

Na stazama Skakavac Traila doživjet ćete čari orijenta koje se prepliću s tonovima bečkog valcera. Imat ćete priliku trčati ulicama grada koje su ostavile neizbrisiv pečat u svjetskoj povijesti, uživati u prirodi koja oduzima dah i doživjeti slap koji povezuje 98 metara visoke planinske litice s netaknutom prirodom. Posebnu notu i draž svim rutama utrke daje zajednički i najljepši dio Skakavac traila – vodopad.

Ako još uvijek razmišljate da li da se prijavite na Skakavac Trail 2019., dopustite da vam pomognemo pri odluci:

Utrka od 20 km ili Skakavac staza za sve – mogli bismo tako nazvati ovu najkraću, ali nimalo zanemarljivu stazu i prilagođenu svima koji žele uživati u nedirnutoj prirodi, trčati, šetati i meditirati. Prilika da, bez pretjeranog zamora ili velikog utroška energije, stignete do vodopada koji se slijeva s 98 metara visoke planinske stijene, koji budi osjećaj prve ljubavi i vraća u djetinjstvo. Osjećaj za koji vrijedi živjeti, gdje ćete spoznati zbog čega je tako lijepo trčati i shvatiti zašto vas uporno zovemo da s nama i svima ostalima dođete i trčite stazama prelijepog Skakavac Traila.

35 km ili srednja poetska staza – nalazi se na 1254 m/NV. Ova ruta će vam otpjevati stihove Maka Dizdara. ‘Bosna da prostiš jedna zemlja imade i posna i bosa da prostiš, i hladna i gladna… I k tomu još Da prostiš Prkosna Od Sna’. Doznat ćete zašto su gorde i tako prkosne bosanske planine, a u isto vrijeme ostavljaju bez daha. Zbog čega je u jednom i inat i velika duša Bosanca. Srednja staza će vas provesti predjelima zbog kojih ćete poželjeti ostati ovdje ili makar stalno se vraćati.

47 km – Najduža, ujedno i najatraktivnija Skakavac trail staza koja lagano kreće iz stare jezgre grada vodeći vas ulicama koje mirišu na najljepše bosanske delicije i jemeke, ulicama koje imaju prepoznatljiv šarm i dušu, gdje ćete čuti udarce čekića starih zanatlija, ezane s munara, zvona sa zvonika katedrala i hramova. Imate priliku protrčati svim posebnim sokacima koji su utjecali na svjetsku historiju, koje povezuju i spajaju kulture istoka i zapada i Sarajevo čine Jerusalemom u srcu Europe. Staza puna sevdaha i meraka na kojoj svaki kamen ima svoju priču, staza kojom ćete doći u najljepša bosanska brda s nedirnutim bisernim planinskim potocima, starim šumama i puteljcima. Jedinstvena prilika da doživite sve predivne bajke koje su nam pričali pred počinak.

7.5 km Canicross utrka – Vratiti se prirodi, uživati sa svojim četveronožnim prijateljem, udahnuti predivni zrak koji je ohlađen kapima vodopada Skakavac i družiti se s istomišljenicima.

Prijave za Skakavac Trail su otvorene do 15. rujna, a sve dodatne informacije pronađite na službenoj web stranici utrke.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top