Magazin Trčanje
UtrkeIvan Maletić i Marija Dubičanac slavili na prvom izdanju Sisačkog polumaratona

Ivan Maletić i Marija Dubičanac slavili na prvom izdanju Sisačkog polumaratona

Ivan Maletić i Marija Dubičanac pobjednici su prvog izdanja Sisačkog polumaratona koji je u gradu na tri rijeke održan u nedjelju. Ivan je odradio odličnu utrku i po izuzetno vrućem vremenu pobijedio s uvjerljivih 6 minuta prednosti u odnosu na konkurenata, dok je Marija pobijedila u svom gradu i već to je bilo dovoljno za slavlje domaćina.

Premda je to bio tek prvi polumaraton u Sisku, na startu utrke od 21,1 kilometar stajalo je više od 300 trkača, a još 200-tinjak trčalo je utrku na 5 kilometara. Promatrajući organizacijski, utrka je pripremljena vrlo dobro, staza je vodila uz neke od najljepših dijelova grada, okrjepnih stanica bilo je barem duplo više nego je to uobičajeno na utrkama takve udaljenosti, a volonteri su redom bili nasmiješeni, radišni i zaista brzi u pripremi svega što je trebalo trkačima. Čak su i djelatnici Hitne pomoći pristupali trkačima tijekom krijepe ne bi li provjerili je li sve u redu. Nije ni čudno s obzirom na vremenske uvjete.

Maletić je, dakle, pobijedio s vremenom 1:21:47, drugi je bio Juro Buljan s nešto malo manje od šest minuta zaostatka, a treći je ciljem prošao Kristijan Anđelić. U ženskoj konkurenciji već spomenuta Dubičanac bila je prva s vremenom 1:41:37, Zorica Andrić stigla je u cilj četiri minute kasnije, a Lidiji Škec trebalo je samo 12 sekundi više za treće mjesto.

‘Staza je bila super, a organizacija odlična. Startni paket za svaku pohvalu. Tek na 18 kilometru mi je počelo biti jako teško, ali nekako sam se uspio sabrati i doći do cilja. Vrućina je otežavala trčanje, prije ali natjecao sam se i u puno gorim uvjetima. Zato su okrjepne stanice bile stvarno jako, jako dobro postavljene, baš je sve bilo napravljeno kako treba. Ovakvu trku ne pripreme ni neki koji su u trkama deset i više godina’, pun pohvala na račun utrke bio je Ivan Maletić.

‘Bilo je super! Moji prijatelji i ja već neko vrijeme smo sanjali da naš grad dobije svoju utrku, svoj polumaraton i snovi su postali stvarnost. Odaziv na utrku bio je veći od očekivanog, organizacija odlična, srca velika. Nisam trčala s namjerom da pobijedim, istrčim PB i tome slično, jedino što je bilo bitno je da trčim utrku u svome gradu, među svojim ljudima, te sam utrku smatrala dobrim treningom. Već na početku trčala sam tempo koji znam da mogu držati cijelo vrijeme. Tek sam na okretu, nekih 3,4 km od starta gdje smo se vraćali istim putem i vidjeli trkače iz suprotnog smjera shvatila da sam prva žena, te da sam već tada u prednosti nekih 300 metara od druge žene. Pomislila sam da osim što trčim u svom gradu, da bih mogla bi i pobijediti. No do kraja je ostalo još puno kilometra i svašta se na tome putu moglo dogoditi. Plan je u tom trenutku bio držati nešto jači tempo do 15 km, gdje je bio novi okret i gdje sam opet mogla vidjeti trkače iz suprotnog smjera. Tada sam shvatila da sam se dosta odvojila od druge djevojke, te nisam mogla vjerovati da sam svakim korakom sve bliže pobjedi. Usporila sam i doslovno uživala zadnjih nekoliko kilometara do cilja trčeći i pozdravljajući svoje Siščane koji su se nalazili na ulicama kako bi nam svima dali podršku. Volim svoj grad. Volim ljude u ovom gradu i pobijediti doma je zaista sjajan osjećaj. Srce je ogromno’, prokomentirala je utrku Marija Dubičanac i dodala:

‘Vrućina mi nije predstavljala veliki problem. S obzirom na to da se spremam za Ironman Frankfurt 30. lipnja, gdje će temperature biti visoke, pokušavam trenirati što je moguće više u uvjetima kakvo će biti i natjecanje. Sisački polumaraton osim velikog srca i ogromne sreće je zasigurno i potvrdio dobru formu prema tome cilju’.

Na kraćoj dionici pobijedili su Kristijan Sigur i Nives Zebić.

Rezultati:

Polumaraton (M) Polumaraton (Ž)
1. Ivan Maletić 01:21:47 Marija Dubičanac 01:41:37
2. Juro Buljan 01:27:25 Zorica Andrić 01:44:34
3. Kristijan Anđelić 01:27:36 Lidija Škec 01:44:46
4. Alen Kostelac 01:27:44 Nika Rimaj 01:46:38
5. Željko Kezić 01:28:01 Branka Vidović Kostelac 01:47:19
5 km (M) 5 km (Ž)
1. Kristijan Sigur 00:18:16 Nives Zebić 00:21:34
2. Dejan Jakeljić 00:18:22 Vita Prvonožac 00:24:15
3. Marian Bakšić 00:18:33 Lea Delić Mesarić 00:24:23
4. Goran Bakšić 00:18:40 Ema Vuković 00:26:01
5. Ivan Dolenec 00:19:07 Larisa Šustić 00:26:23

Neven Miladin
Foto Tomislav Čaušević

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top