why marijuana should not be legalized essay public health research proposal business plan template example how to prepare a research proposal legal business plan creative writing short story
Magazin Trčanje
UtrkeDubrovnik ponovo dočekuje trkače iz 50 zemalja svijeta

Dubrovnik ponovo dočekuje trkače iz 50 zemalja svijeta

Još nas samo par dana dijeli od petog izdanja Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, manifestacije koja i ove godine u Dubrovnik dovodi rekreativce iz 50 zemalja svijeta.

Zanimanje za ovaj događaj premašio je sva očekivanja, pa je tako tisuću mjesta za Dubrovački polumaraton rasprodano gotovo tri mjeseca prije održavanja, a ubrzo nakon toga i atraktivna Utrka zidinama, za potrebe koje se svjetski poznata gradska znamenitost prazni od turista i ekskluzivno ustupa trkačima. Njih 100 imati će priliku u subotu 27. travnja uživati u jedinstvenom pogledu na grad i okolicu.

Uz tisuću sudionika polumaratona, jednaka brojka trkača istrčat će 28. travnja humanitarnu 5K utrke, koja je također rasprodana prije nekoliko dana, a kompletan prihod ove godine odlazi za potrebe neurorehabilitacije Ante Kolunđije, Du Motion volontera nastradalog lani u prometnoj nesreći.

U subotu 27. travnja održat će se i Dječja utrka, u kojoj sudjeluju dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda.

Osim što je ucrtao Dubrovnik na mapu privlačnih destinacija za ljubitelje aktivnog odmora i rekreacije, Du Motion je u kratko vrijeme potaknuo razvoj volontiranja, idealnog za druženje i učenje o organizaciji događaja ove vrste. Od gotovo 800 ljudi uključenih u organizaciju, skoro 500 čine volonteri iz osnovnih i srednjih škola. Njihov broj raste sa svakim izdanjem manifestacije, a reakcije trkača na njihov angažman su redovito fantastične. Upravo zato s razlogom i nose naziv Krila Du Motiona.

U organizaciji sudjeluju i brojne gradske službe, Crveni križ, članovi sportskih i auto klubova te desetak pripadnika HGSS-a koji će pružiti pomoć pri osiguranju staze polumaratona i Utrke zidinama.

Uz volontere, najviše riječi hvale redovito dobiva dubrovačko gostoprimstvo, još jedan od razloga zbog kojeg se brojni sudionici Du Motiona vraćaju svake godine. I ovaj će ih put grad dočekati širokih ruku i otvorenog srca!

Ovo je ujedno i poziv svima koji su u prilici da se pridruže ovom slavlju zdravog načina života, sporta i humanosti te budu dio najinternacionalnije domaće trkačke manifestacije i proslave njene pete obljetnice!

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top