Magazin Trčanje
UtrkeU Beču u travnju preko 42.000 trkača

U Beču u travnju preko 42.000 trkača

Bečki Vienna City Marathon najveći je austrijski sportski događaj na kojem će ove godine sudjelovati trkači iz ukupno 125 nacija. 36. bečki maraton održat će se 6. i 7. travnja, a trčat će se maraton, polumaraton i štafeta. Sudionici će prevaliti ukupno 750 tisuća kilometara – što je ekvivalentno 18 krugova oko Zemlje. Naime, na utrku je ove godine prijavljeno više od 42 tisuće sudionika, a duž maratonske staze očekuje se i milijun gledatelja koji će navijati za trkače.

I ove godine utrka kreće od zgrade Bečkog međunarodnog centra, odakle se nastavlja preko mosta Reichsbrücke, kroz bečki Prater do ulice Ringstraße, Državne opere i dvorca Schönbrunn i natrag preko ulice Ringstraße i Pratera. Ciljna linija utrke nalazi se kao i svake godine između kazališta Burgtheater i zgrade gradske skupštine.
I ove godine naglasak je na humanitarnom karakteru maratona. Svaki sudionik maratona može trčati za dobrotvornu organizaciju po vlastitom izboru. Prošle je godine tako sakupljeno oko 163 tisuća eura u dobrotvorne svrhe.

Vienna City Marathon predstavlja i bitnu kariku bečkog gospodarstva. Naime, on gradu svake godine donese 94 tisuća posjetitelja, 127 tisuća noćenja i 25 milijuna turističkih prihoda.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top