are essay writing services legit literature review service entrepreneurship business plan sample 8d problem solving tool interesting topics for research paper verizon business cell phone plans
Magazin Trčanje
UtrkePobjednici četvrtog Dubrovačkog polumaratona Janez Maroević i Josefin Sjölind-Kohtamäki

Pobjednici četvrtog Dubrovačkog polumaratona Janez Maroević i Josefin Sjölind-Kohtamäki

Gotovo dvije tisuće trkača iz cijelog svijeta sudjelovalo je jučer u velikoj završnici četvrtog izdanja sportsko-turističke manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik. Erupcija oduševljenih trkača sa svih kontinenata razlila se ulicama grada nakon označavanja početka utrka u 9:30, odolijevajući jakom suncu i za ovaj dio godine nešto višoj temperaturi. Brige nije bilo jer se za sigurnost i čim bolji doživljaj sudionika brinulo čak 600 volontera uzduž staze.

Na četvrtom izdanju Dubrovačkog polumaratona sudjelovalo je preko 900 trkača. Najbolji u muškoj kategoriji bili su Janez Maroević – AK Dubrovnik (1:18:57), Mladen Stevanović – Team Friends BiH (1:19:42) i Vinko Sliško – AK Dubrovnik (1:20:20), dok su u ženskoj kategoriji slavile Finkinja Josefin Sjölind-Kohtamäki (1:30:03), Amela Trožić iz BiH (1:36:26) te Britanka Deborah Walters (1:36:44).

‘Fenomenalan doživljaj i organizacija’, ocjena je koja se mogla čuti od brojnih trkača brzo nakon prolaska ciljne ravnine. ‘Utrčavanje na Stradun uz glasnu podršku građana – neprocijenjivo’.

950 sudionika okupila je 5-kilometarska utrka humanitarnog karaktera, čiji je kompletan prihod namijenjen Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Članovi Udruge pridružili su se volonterima, dočekivali trkače te na kraju pobjednicima uručili i nagrade na pozornici. U utrci je sudjelovao i Nevio Krešić, dječak kojem je utrka bila posvećena prošle godine. Veliki broj uključenih građana, što u utrkama, što na Stradunu u ulozi navijača, ponovo je pokazao veliko srce Dubrovnika.

Rezultatski, najbolji na 5K u muškoj kategoriji bili su Mikloš Bruner iz Srbije (18:38), Emir Hastor iz BiH (18:42) i Nizozemac Yordi Druijff (20:08), dok su u ženskoj kategoriji najbrže bile Patricia Rueda Plagaro iz Španjolske (25:31), Tatjana Zavašnik iz Slovenije (26:12) te Dubrovkinja Martina Batina (26:33).

U subotu je pored Dječje utrke sa preko 600 vrtićaraca i djece nižih razreda osnovne škole održana i atraktivna Utrka zidinama. Stotinjak sudionika testiralo je svoje sposobnosti na drevnom dubrovačkom kamenu, uživajući pritom u impresivnom pogledu na grad. Najbolji među njima bili su u muškoj kategoriji Luka Đurović (Škola trčanja Dubrovnik) s vremenom 11:24.49, te u ženskoj Britanka Melanie Nicolle (Guernsey Athletics club), s vremenom 13:47.07. U popodnevnim satima subote u prostoru Lazareta održano je predavanje May El Khalil, osnivačice i predsjednice Bejrutskog maratona, s kojim je Du Motion potpisao i ugovor o suradnji.

Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik još je jednom oduševio sve koji su na ovakav aktivan način htjeli doživjeti Dubrovnik. Neki od njih spojit će vikend s nadolazećim Praznikom rada i uživati u ljepotama grada, a mnogi već najavljuju i povratak na iduće izdanje manifestacije. Oni već sada mogu zaokružiti na kalendaru 27. i 28. travnja 2019.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top